Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

MONTE CARLO WINE FESTIVAL

Revista Lumea Satului, partener media

Prezentă la cea de a doua ediţie a Wine Festival ce s-a desfăşurat la Monte Carlo, Monaco, în perioada 7-9 martie, Daniela Popa, director de marketing al revistei noastre, ne oferă câteva repere româneşti la mii de km de casă. Mai întâi îşi prezintă „omul de legătură“ Luana-Béatrice Lazăr, o româncă din Braşov stabilită pe aceste meleaguri, care a fost „mâna dreaptă“ a domnului Michele Florentino, preşedintele festivalului. Dorinţa sa cea mai mare – România să fie prezentă pe Coasta de Azur cu renumitele sale vinuri. O dorinţă neîmpărtăşită, din păcate, şi de vestiţii noştri producători.

Nr. expozanţi: peste 40.
Ţări: Italia, Franţa, Spania, Canada.
Vizitatori: 1.600.
Premii acordate în cadrul MCWF 2009
Premiul Păcii şi Solidarităţii MCWF 2009: Comenius se întâlneşte cu Michelangelo - „Distillato îngerului Păcii al lui Comenius“. În acest an a fost premiat distilatul produs din struguri proveniţi din via Comenius (filozof din Moravia secolului al XVII-lea şi precursor al ideologiei echităţii şi egalităţii sociale) ambalat într-o sticlă ergonomică cu inserţiuni din marmură de Carrara din Cariera Michelangelo din Carrara.

Premiul a fost decernat ambasadorului Vattani, preşedinte al Institutului de Comerţ Exterior - ICE şi doctorului Caprioli, consilier al Ministerului Dezvoltării Economice.

Un moment onorant pentru reprezentantul nostru a fost întâlnirea cu doamna Angela Foster - consul onorific al României în Monaco – o doamnă ancorată cu toată fiinţa sa în valorile şi simbolurile româneşti.

La Consulat, unde a fost primită, totul pare a reprezenta profilul românului în timp, o istorie de la origini până la elemente moderne. O identitate românească pusă în valoare aici de mari corifei ai culturii universale – Mihai Eminescu, George Enescu, Brâncuşi, ca să enumerăm doar câteva dintre personalităţile româneşti care vor rămâne eterne.

O onoare pentru colectivul nostru este şi mesajul doamnei Foster pe albumul L’hotel de Behague – la résidence de la Roumanie en France, prin care ne transmite cele mai sincere urări de succes în realizarea proiectelor revistei Lumea Satului.

(M.S.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.7, 1-15 APRILIE 2009

Vizualizari: 608֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI