Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Mărturiile ultimului frate Ion Ceauşescu - Crăciunul, ca o zi de doliu fără sfârşit

– Domnule Ion Ceauşescu, nicicând nu v-am văzut atât de deprimat ca în zilele acestea. Şi asta tocmai în pragul în care creştinii de pretutindeni se pregătesc să sărbătorească Crăciunul care se apropie.

– Încerc să mă desprind de trecut, dar de douăzeci de ani încoace pentru mine Crăciunul este o zi de doliu fără sfârşit. În ziua marelui praznic, de câte ori închid ochii, am în faţă sângele fratelui Nicolae, împroşcat pe zidurile cazărmii din Târgovişte. Am în faţă şi ştreangul din beciul Ambasadei din Viena care i-a luat viaţa fratelui Marin. Undeva în fundal, în faţa privirii întunecate, apar şi cei care au făcut din această Zi Sfântă a Naşterii Mântuitorului una însângerată.

– Vă înţelegem durerea, dar cei care au săvârşit faptele sunt oameni care susţin că au în ei frica lui Dumnezeu…

– Care frică? Să comiţi asemenea crime în numele unei cauze strâmbe? Îl văd şi acum pe acuzator citind rechizitoriul: „Vă faceţi vinovat de moartea a 60.000 de oameni“; „Vă faceţi vinovat de furtul pe care l-aţi făcut şi de deţinerea ilegală a unor conturi în străinătate“; „Vă faceţi vinovat de înfometarea şi înfrigurarea poporului“. Câţi oameni a omorât fratele Nicolae? Conturile care i se imputau au existat, dar ele aparţineau tocmai celor care au ordonat condamnarea lui la moarte.

– Aceşti oameni poartă un nume.

– Nu unul singur, ci mai multe. O listă a lor o avea fratele Marin de la Viena care a fost spânzurat tocmai pentru că nu a vrut s-o divulge.

– Sunteţi sigur de aceste acuzaţii?

– Din ce bani s-au îmbogăţit peste noapte cei pe care poporul îi denumesc mogulii zilelor noastre? Vă spun eu: din conturile lui Ceauşescu, care de fapt erau ale lor. Ei sau urmaşii lor vor trebui să dea seamă de această imensă fraudă.

– Discuţia pe această temă pare a fi foarte delicată. După 20 de ani de libertate, oamenii încep să înţeleagă ce a fost bun sau rău în trecut şi ce este astăzi. Vă propunem deci să revenim la viaţa dumneavoastră: cum aţi petrecut primul Crăciun în libertate?

– Încarcerat într-o unitate militară. În faţa furiei poporului m-am retras, împreună cu familia, la o fermă a IAS „30 Decembrie“. Unul dintre oamenii apropiaţi nouă ne-a trădat „ascunzătoare“. Din acest moment a început calvarul existenţei noastre. Încarceraţi într-o unitate militară, în Noaptea Mântuitorului Creştinătăţii, aveam să asist la executarea fratelui meu. Eram îngrozit de gândul că va veni rândul tuturor „Ceuşeştilor“. N-a fost să fie aşa, întrucât procurorii care au „instrumentat“ cazul s-au dovedit cinstiţi şi fără prejudecăţi. Fapt este că, după şase luni de detenţie, am fost puşi în libertate.

– De atunci şi până acum…

– Îi mulţumesc Celui de Sus că nu mi-a luat minţile, salvându-mi familia din calea celor care doreau să o înjosească. Eu şi soţia am fost obligaţi să ne retragem, dar în marginalizarea noastră semnele de bucurie au venit din partea celor doi copii. Nu imediat, ci în timp. Ei sunt, cum s-ar spune, la casa lor. Nicu, care conducea ferma de unde am fost ridicaţi în noaptea Revoluţiei, s-a reprofilat pe o activitate hipică de la marginea Bucureştiului. Ioana, fiica noastră, n-a suportat marginalizarea şi s-a stabilit în Germania.  Eu şi soţia, Marioara, profesori la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi de Medicină Veterinară, continuăm să purtăm crucea deznădejdii. O facem cu demnitate şi cu iertăciune pentru toţi cei care ne-au condamnat să o purtăm până la sfârşitul vieţii. Dumnezeu este acolo sus, de unde le vede şi le judecă pe toate!

I. POP
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 24, 16-31 DECEMBRIE 2010

Vizualizari: 939֩ Comentarii

 
֠ 1.     Sorin -- (16-December-2010 )
Tradatorii au judecat au condamnat si executat, in loc sa-si fi pus pistoalele la tample in momentul furiei poporului manipulat.Am avut conducatori patrioti pe Cuza si pe Ceausescu,in rest am fost ca o musca fara cap ce zbura din rahat in rahat asa cum o facem si acum.Ne-am intors cu 50 de ani inapoi,devenind ravnite slugi europene. Sa ne fie rusine ca santem lasi si ne meritam soarta !

֠ 2.     Măneanu Varvara Magdalena -- (16-December-2010 )
Între altele,N.Ceauşescu-un reuşit exponenet al mentalităţii ţărăneşti, a fost un excelent manager general economic şi politic al României din a doua jumătate a sec.XX, conducând ţara precum un destoinic şi harnic ţăran gospodăria sa, de tip autarhic(în sensul bun al cuvântului)nelipsindu-i nimic, iar când se referea şi îndemna la indep. energetică, ec. încerca să insufle nobila demnitate a ţăranului R. Dar, n-a reuşit!

֠ 3.     Laurentiu -- (21-December-2010 )
Nimeni nu moare degeaba in ziua Nasterii Domnului! Dna Varvara, Nicolae Ceausescu poate fi orice vreti, numai un reusit exponent al mentalitatii taranesti - nu! Mentalitatea taraneasca romaneasca nu doar include, ci [b]se bazeaza[/b] pe credinta crestina ortodoxa. Bine, rau - depinde de fiecare din noi - dar acesta e un fapt! Singurul care ne-a mentinut pe noi ca popor, chiar daca la "coada" Europei civilizate. Acum insa, dupa 60 de ani... pierderea credintei a dus la degradarea populatiei rurale si incet, dar sigur, ne indreptam spre depopularea tarii, daca ne referim la valori autentice.

֠ 4.     Sorin -- (6-January-2011 )
Nicolae Ceausescu va ramane cel mai apreciat martir al natiei romane.Si-a dedicat viata infloririi Romaniei si i-a reusit.Nicidecum nu eram coada Europei.Acum santem in fata la blowjob.Nu se compara sacrificiile poporului de atunci cu infometarea si degradarea morala de acum a clasei de mijloc si a prostimii(nu este sensul termenului folosit de tiganimea otv-ista).Conducatorii nosti de toate nuantele au devenit obiectul prostitutiei formatiunilor masonice,evreesti,tiganesti si americane.Nu mai avem pe cine sa alegem dar avem din belsug capete ce justifica punerea multor capete in tambre.

֠ 5.     EREMIA PETRE -- (7-January-2011 )
OPINIE PRIVIND CE DRUM TREBUI SA URMEZE POMICULTURA Ministrul agriculturii are dreptate dar dar trebui sa avem ce depozita .Am lucrat in BUZAU cu sute de ferme horticole ,cu 21000to capacitate de depozitare si trei fabrici de conserve Dupa 2003 am plantat 60 ha livada super intensiva si am construit un depozit cu frig . UNU=sa refacem toate plantatiile existente =ontogenetic pot relua ciclul de productie =sa dam la 50 ha 300 000 e Sa infintam livezi super intensive acordand 1600000 euro pentru cate 50 ha IN 2=3 ANI VOM PUTEA OPRI IMPORTUL DE MERE CIRESE PRUNE CAISE

֠ 6.     Petru -- (13-May-2011 )
Romania ar fi trebuit sa isi continuie drumul spre democratia de tip occidental dupa 1945 dar comunistii au fortat-o intr-o strada infundata din care abia in 1989 a apucat sa iasa! Ceausesti (N. si E) au degradat tara asta cum nu se mai putea rapindu-ne libertatea si intimitatea, sufletul si constiinta! Si au ucis nu 64000 dar zeci de romani, poate sute (mortii Timisoarei!!) din incapatinarea lor de a se mentine la putere. Au fost criminali fara Dumnezeu! Au primit, ce-au meritat.Istoria natiunii romane nu-i va ierta si-i va considera criminali, ce au fost.

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI