Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Mariana Gâju, un brand garantat

Despre Mariana Gâju, primarul localităţii Cumpăna, judeţul Constanţa – se scrie foarte puţin. Cei care sunt la curent cu evoluţia acestei comune în perioada celor trei mandate ale doamnei Gâju, vor spune că exagerez.

Evenimente culturale, excepţionale realizări economice, evocări spirituale, implicări în proiecte umanitare, marcarea momentelor esenţiale ale istoriei şi vieţii românilor, ale etnicilor trăitori în Dobrogea, programe pentru susţinerea elevilor premianţi sunt doar câteva dintre subiectele pe care oamenii le asociază cu numele primăriţei de la Cumpăna.

Modestia

Este firesc pentru că, în calitatea pe care o are, deschide oficial festivităţile. Atunci, la capitolul organizatori, iniţiatori ai evenimentului, îi citează pe consilierii, angajaţii primăriei, cadrele didactice, preoţii, locuitorii comunei. Primăriţa le rosteşte numele cu bucurie, cu mândrie. Ea nu este nicăieri, se aşează mereu „în ultima bancă“, pentru a se bucura în linişte de succesul echipei.

În realitate, succesul garantat al acţiunilor de la Cumpăna i se datorează aproape în întregime. Ea are iniţiativă, ea are curaj să mobilizeze echipe întregi, să le insufle starea de creaţie, de bucurie a lucrului bine făcut, ea îi învaţă pe toţi cât de dulce şi binefăcătoare este oboseala rezultată în urma unui efort nemaipomenit, la capătul căruia viaţa locuitorilor comunei are o altă faţă, o altă dimensiune.

Exigenţa

Mulţi spun că este exagerată, că nu îşi cruţă oamenii, că nu îi lasă să îşi tragă sufletul, că fiecare succes obţinut este doar începutul altui proiect, alt program, altă provocare. Într-o oarecare măsură aşa este, dar să fie clar, nici ea nu se cruţă! Nu îşi îngăduie nicio perioadă de „mers la pas“, pentru că, în concepţia ei, timpul nu trebuie irosit, oamenii aceia care au ales-o în procent de 75% au confirmat prin votul lor că îi preţuiesc devoţiunea.

Vorbeşte rar despre satisfacţiile ei, despre viaţa ei de dincolo de munca de scenă, dacă vreţi. Pentru că prin natura funcţiei este prezentă peste tot: în prezidii sau ca moderator al unor importante evenimente, la deschiderea şcolilor sau la biserică unde, alături de cumpenenii ei, se simte fiică a satului, se împlineşte sufleteşte, îşi găseşte rostul.

Acasă, târziu, este aşteptată cu dragoste şi căldură de toţi ai ei. Îi priveşte şi ştie că sunt mândri de ea, că îi poartă de grijă, că ar dori din tot sufletul să împartă oboseala pe dindouă… Dar parcă asta se poate? Familia este, desigur, arma ei secretă.

Curajul

Ziua următoare o găseşte cu o lumină pe chip. Începe, dacă vreţi, competiţia, examenul pe care îl dă la fiecare întâlnire cu sătenii care o aşteaptă cuminţi, aşezaţi pe scaune, pentru a-i aduce la cunoştinţă ceva. Îi spun pe nume, Mariana, sunt sfătoşi sau nerăbdători, deşi n-a plecat vreodată cineva din biroul ei fără o explicaţie clară.

Sunt multe de spus despre realizările echipei care lucrează împreună cu Mariana Gâju. În câteva cuvinte se poate spune doar aşa: au reuşit să răstoarne toate normele, să depăşească aşteptările, să impresioneze, să uimească, să fie campioni ai altruismului, ai curajului.

Despre Cumpăna, despre echipa doamnei Gâju se vorbeşte tot timpul, pentru că mereu este implicată în fapte excepţionale. Astăzi este cazul să facem o cuvenită precizare: Mariana Gâju este de fapt punctul de sprijin, comandamentul moral, energia benefică pe care le găsim în toate realizările. Cu alte cuvinte, este un campion al succesului.

Rodica SIMIONESCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2009

Vizualizari: 554֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI