Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Măria sa, Gutuiul

Gutuia e ruptă din soare, zbatere în mrejele luminii, e cernere de aur vechi în sita toamnei, e regină în Republica Fructelor, e aromă şi vis, e trunchi de amintiri din grădina celor ai mei, e pace şi strigăt către raze, e bucurie şi suflet, e bunătate şi căldură, e miez şi dulceaţă, e stea pe bolta de azur, e ceas de cinstire, măreţie supremă...
SĂ IUBIM GUTUII, să-i înmulţim şi să ne bucurăm de sănătate.

Mâncare de gutui.

Ingrediente:
• 4-5 gutui;
• 6-7 bucăţi de pui sau o jumătate de kg de pipote;
• 6-7 linguri de zahăr;
• 3 linguri de făină;
• ulei; sare.

Modul de preparare: Se curăţă gutuile de seminţe (nu şi de coajă, că se înmoaie) şi se taie felii potrivite.

Se prăjesc puţin în ulei, cât să se rumenească puţin. Apoi, în acelaşi ulei prăjim bucăţile de pui sau pipotele.
Într-o cratiţă punem la topit zahărul, până când se colorează puţin. Când este gata, punem apă caldă (în funcţie de cât sos vrem să ne iasă - cca 400 ml) şi lăsăm ca zahărul să se dizolve.

Amestecăm cele 3 linguri de făină cu puţină apă, omogenizăm bine şi turnăm peste apa cu zahărul din crăticioară. Lăsăm să fiarbă câteva minute, amestecând, până începe să se lege sosul.

Punem gutuile şi carnea în sos şi lăsăm să fiarbă cca 5-10 minute. Răsturnăm totul într-o tavă (sau putem lăsa în cratiţă) şi dăm la cuptor pentru 40-50 de minute.
Poftă bună!

Ing. Vasilichia Sinescu Sica
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2011

Vizualizari: 1007



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI