Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

MAP se impune prin calitate şi eficienţă

Al treilea producător de maşini agricole din lume, MAP - Maşini Agricole Performante, oferă agricultorilor un pachet complet de utilaje, cuprinse între 35 şi 300 CP, care include chiar silozuri şi sisteme de irigaţii.

MAP importă toată gama de tractoare marca Same, Deutz-Fahr, Hurlimann şi Lamborghini, precum şi combinele Deutz-Fahr. Din 2005, de când a intrat pe piaţă, firma, ce se adre­sează atât micilor, cât şi marilor fermieri, a reuşit, prin calitatea şi preţurile competitive oferite, să ajungă pe primul loc în ceea ce priveşte vânzarea de tractoare din segmentul de putere 50-59 CP, mizând pe marca Same.

Finanţare fără garanţie

Noutatea lansată de curând de MAP alături de Intesa Sanpaolo Bank o reprezintă un program naţional de finanţare creat cu scopul de a detensiona situaţia existentă pe piaţa bancară la momentul de faţă. „Este un adevărat sistem la cheie, dar făcut în mod serios, în mod fezabil. Proiectele noastre prezentate anul trecut au avut o rată de reuşită de 85%“, ne spune preşedintele grupului, Mauro Frola.

Avantajele de care beneficiază clienţii MAP nu pot fi trecute uşor cu vederea. În primul rând, ei obţin gratis proiectul pentru accesarea Măsurii 121 din cadrul PNDR. Acesta este făcut în mod profesional, în sensul că specialiştii merg la client, estimează un punctaj şi îi spun acestuia din start ce şanse de reuşită are. Dacă acestea sunt de aproximativ 90%, atunci proiectul este prezentat mai departe. Astfel, clientul are o estimare clară a situaţiei chiar de la început.

În paralel, este întocmit dosarul de cofinanţare asigurată tot de firma MAP, cu o perioadă de rambursare de până la 7 ani şi cu o mare flexibilitate în ceea ce priveşte plata ratelor, care pot fi achitate trimestrial sau semestrial. Acestea sunt fixate atunci când fermierul poate plăti, cei mai mulţi alegând perioada în care valorifică producţia.

Dobânzile sunt de asemenea foarte atractive: la euro nu depăşesc 9%, iar la lei maximum 15%. „Dacă fermierul este fezabil din punct de vedere financiar, noi nu cerem nicio garanţie suplimentară, ne descurcăm noi cu fermierul. Îi dăm, aşadar, o soluţie practică de la A la Z, prin care fermierul se simte protejat şi încrezător“, mai adaugă preşedintele MAP.

Un alt factor interesant este că, în prima fază a derulării proiectului MAP, îi oferă beneficiarului finanţare de 100% pentru o perioadă de 120 de zile, în care intră şi TVA-ul. Când fermierul primeşte cofinan­ţarea de la FEADR, atunci porneşte perioada de rambursare cu o primă rată gândită atunci când are posibilitatea.

Combinele Deutz - Fahr SERIA 56
(5650H-5660HTS-5680H-5690HTS)

Reprezintă varianta îmbunătăţită a cunoscutelor combine Deutz-Fahr Topliner. Puterea, eleganţa, confortul şi economicitatea, combinate cu o tehnologie avansată, fruct al unei experienţe de un deceniu, aduc noile combine la nivele de calitate absolute.

Caracteristici:

• cabină Commander Cab III de o ergonomicitate exemplară;
• hederul cu lăţime de până la 7,20 m, dotat cu sistem de acţionare cu planetare pentru viteze de tăiere foarte ridicate;
• reglare electrică a contrabătăto­rului, independent anterior şi posterior;
• cutie cu site contrapuse, cu suprafaţă mare de cernere totală;
• motoare Deutz, EURO II de la 169 kW/230 CP (cu sistem de răcire cu lichid) la 230 kW/313 CP;
• priză de putere a motorului pe cele două laturi;
• accesibilitate optimă pentru intervenţii de întreţinere normală şi specială.

Proiectate să lucreze atât în câmp deschis, cât şi în spaţii limitate, tractoarele marca Same concentrează toate tehnologiile specifice dezvoltării aplicaţiilor în cadrul fermelor mici şi mijlocii. Economice şi simple, aceste tractoare sunt ideale pentru culturile specializate, având o gamă largă de utilizare: în cadrul livezilor, viilor, grădinilor de legume, pe teren dificil sau în pantă.

Valentina ŞOIMU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 853֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI