Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Liga lui Rădulescu

Le place sau nu unor cârcotaşi, dar LAPAR-ul se confundă cu personalitatea lui Adrian Rădulescu. Chiar şi atunci când se afla în „condiţia de autosuspendat“, Rădulescu a pus umărul din greu la afirmarea Ligii ca un partener valabil în dialogul cu autorităţile. El s-a reîntors, cum s-ar spune, acasă, iar colaboratorii săi l-au repus imediat în drepturi. Adunarea generală LAPAR avea să-l valideze zilele trecute liderul de drept şi de fapt al producătorilor agricoli din România şi este de aşteptat ca domnia sa să fie reales în funcţia de preşedinte de către toate Adunările generale ce vor urma de acum încolo. Ne place sau nu stilul, dar Adrian Rădulescu rămâne exponentul năzuinţelor de mai bine ale fermierilor români.

Marea sfidare

Spre surprinderea celor peste 200 de delegaţi prezenţi la întâlnirea de la Agigea, în prezidiul Adunării generale şi nici în sală nu s-a aflat niciun reprezentant al Ministerului Agriculturii. Cât dinspre Guvern, nu au apărut nici măcar semne de intenţie. Să fie vorba de o conjunctură nefericită sau mai mult de o sfidare?

„Am multe lucruri de făcut împreună cu noua echipă, spunea Adrian Rădulescu, la finalul Adunării generale de la Agigea. De exemplu, este foarte important ca, până în anul 2013, să obţinem în continuare sprijin de la stat. De asemenea, sunt importante subvenţiile la motorină, la irigaţii şi la Legea nr. 150/2003, cu modificările ei ulterioare, referitoare la creditul agricol. Poate cel mai important lucru, în acest an, este să convingem Uniunea Europeană să renunţe la discriminarea agricultorilor români în ceea ce priveşte subvenţiile.“

Ambiţii

„La nivel organizatoric, ne propunem să creştem numărul organizaţiilor, de la 27 la 38-39, chiar dacă va fi vorba de judeţe cu o pondere mai mică la culturile vegetale. Totodată, vom încerca să nu-i mai lăsăm pe alţii să facă programe pentru noi. Importante sunt, de exemplu, programele de irigaţii, de împădurire şi crearea de perdele de protecţie a culturilor de câmp. În cazul irigaţiilor, trebuie regândit tot sistemul împreună cu specialiştii, pentru că acesta a fost conceput la nivelul anilor 60-70, astăzi fiind depăşit“ – a declarat Adrian Rădulescu pentru Lumea Satului.

Odată încheiate discuţiile, s-a trecut la alegerea noului Comitet Director. Buletinele au avut înscrise 16 candidaturi. Conform statutului, pe lângă preşedinte, au fost aleşi cinci vicepreşedinţi: Constantin Bazon, Ion Bălan, Nicolae Sitaru, Nicuşor Şerban, Laurenţiu Baciu. Dintre ei, unul ar fi trebuit să fie prim-vicepreşedinte, în funcţie de sufragii. Numai că primii patru au obţinut acelaşi număr de voturi (209). Aşa că „numărul 2“ din LAPAR va fi numit ulterior, de Comitetul Director. Ceilalţi membri aleşi: Ion Zamfir, Ştefan Poienaru, Traian Ghinoiu, Marcel Cucu, Dumitru Topală, Constantin Iancu, Petre Grigore.

Pagină realizată de Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 4, 16-28 FEBRUARIE 2009

Vizualizari: 699֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI