Predicţie demenţială Sfârşitul lumii în 2012

Nefiresc, nişte oameni simpli de pe Terra, care nici nu fac cercetări ştiinţifice, nici nu se laudă că au posibilitatea să facă nu ştiu ce predicţii pentru viitor, încearcă să ne îmbârlige rău cu judecăţile lor tâmpe pornind de la consta­tarea reală că verile se încing tot mai mult a cuptor, iernile se transformă din blânde în agresive total, furtu­nile bezmetice se năpustesc asupră-ne fără niciun avertisment, iar ploile demenţiale umflă la maximum pâraie de juma’ de metru, făcând ravagii peste tot. Dar dacă ar fi să dăm curs unor previziuni din vechime, ar trebui, oare, să ne întrebăm dacă toate acestea nu sunt cumva semne ale mult-trâmbiţatului sfârşit al lumii? Chiar vine? Chiar se termină lumea în viitorul apropiat? Chiar s-a supărat Dumnezeu pe toţi? Chiar se va sfârşi viaţa pe Pământ?

Panică mare, oameni buni!

Zilele trecute, o vecină de bloc m-a oprit şi m-a întrebat dacă într-adevăr vine sfârşitul lumii. Aşa i-au spus ei nepoţii, că în 2012 se sfârşeşte lumea. Nu este singura disperată. Deşi cu un milion de probleme pe cap, prahovenii şi nu numai ei vorbesc destul de des şi de insistent în ultimul timp despre sfârşitul lumii, care, după calendarul mayaş, după Nostradamus şi nu numai, ar trebui să fie pe 21 decembrie, 2012. Adică la doar o aruncătură de băţ de momentul actual...

Realitate şi fantasmagorie

Multe, diverse şi alambicate sunt previziunile privind sfârşitul lumii. Sună aşa alarmist şi dureros sfârşitul lumii, încât provoacă groaza. Până şi Newton, cât era el de Newton, s-a pus, cică, pe făcut calcule care arată că lumea, mai e un pic, vorba vecinei, şi se sfârşeşte. Nu zice el 2012, dar zice că se sfârşeşte. Iar Nostradamus - contestat de multe ori, pentru că predicţiile sale s-au dovedit neadevărate - a lăsat şi desene explicative în sensul ăsta: în 2012, gata! Mai vin şi mayaşii care completează tabloul: în 2012, fix. Lumea asta e la capăt de drum. Nici Biblia n-ar fi departe de astfel de dezvăluiri.  Până şi oamenii de ştiinţă, după calcule riguroase, au început să se îngrijoreze. Atmosfera Terrei este în schimbare, iar cea vulcanică în creştere. De asemenea, s-a mărit câmpul magnetic al soarelui şi un gaz necunoscut s-a format în straturile superioare. Explicaţia ştiinţifică este că soarele a intrat în Centura Fotonică, o zonă cosmică mai intensă în energie, iar Pământul va intra şi el aici în 2012.

Timpul terestru nu va mai exista şi polii magnetici se vor inversa. Radiaţiile din Centura Fotonică, spun cercetătorii, vor face o selecţie în plan uman pe bază spirituală. Să auzi nenorocirea: timpul se va sfârşi, va ajunge pe zero şi, vreme de 2000 de ani nu va mai fi noapte. Chipurile, această schimbare ar fi benefică şi ar duce la dispariţia bolilor grave care, la momentul actual, macină lumea. Pe de altă parte, mayaşii care au făcut calcule pentru milioane de ani, nu au trecut cu profeţiile lor dincolo de 2012. Ei spuneau că un mare cataclism produs la nivel mondial va duce la începutul unei noi ere spirituale, nu la sfârşitul lumii. Conform calendarului lor, mayaşii au descoperit că axa terestră oscilează şi, la 26.000 de ani, adică un ciclu cosmic cu câte 13.000 de ani, se schimbă poziţia astrelor. Acum am cam fi la sfârşitul unui astfel de ciclu şi după el n-ar mai fi nimic din cele ce le ştim, adică vine sfârşitul lumii. Dar sfârşitul, ca să vorbim în ton, civilizaţiei lor de ce nu l-au prevăzut, oare?

Nici ziua nu mai este normală

Apoi, se spune că ADN-ul va fi reprogramat şi totul va fi superior. Ar părea că e de bine. Şi dacă, pe lângă schimbările climaterice bizare despre care am vorbit mai sus, v-aţi pus întrebări ori vi s-a părut vreodată că ziua e mai mică şi nu mai aveţi timp de nimic, chiar este adevărat. Aşa reiese din cercetări. Ea, ziua, nu mai are 24 de ore, cum am învăţat demult, ci doar 16, din cauză că rezonanţa magnetică a pământului are 12 cicli pe secundă, faţă de 7,83. Şi, în 2012, soarele se aliniază peste Calea Lactee. Natura o ia razna de-a binelea înainte de 2012 şi nimic nu va mai fi cum ne-am obişnuit să fie. Ba mai mult, milioane de oameni vor muri din cauza acelor catastrofe.

Au mai fost sfârşituri...

De fapt, ca să vorbim cinstit, nu s-a mai discutat, indiferent de predicţii şi cercetări, şi altă dată despre sfârşitul lumii? În anul 1000, tot la fel se credea, că e sfârşitul. Cam 500 de ani mai târziu, oamenii s-au temut la fel, că vine Apocalipsa. Şi câte alte momente de genul ăsta, amintite în cronici şi neamintite în nicio scriere, n-or fi fost? Nici cercetările, nici predicţiile nu ştiu, de fapt, o astfel de chestiune: când se sfârşeşte lumea...
Deocamdată, ceea ce avem de făcut este să ne bucurăm de viaţă, să trăim clipa, să fim conştienţi că timpul trece. Şi nu neapărat către sfârşitul lumii.

Nina Marcu
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 17, 1-15 SEPTEMBRIE 2010

copyright lumeasatului.ro