Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Furaje româneşti în stil italian

Eurofuraje SRL, cu sediul în localitatea Giulvaz, judeţul Timiş, este o societate mixtă, cu capital românesc şi străin, fondată în anul 2003. Ea este specializată în producerea şi comercializarea de nutreţ combinat pentru animale de fermă. Înfiinţată de către Michelangelo Rosso, medic veterinar, care după ce a acumulat o bogată experienţă în acest domeniu la una dintre cele mai mari firme de profil din Europa, în toamna anului 2003 decide să aducă în România cunoştinţele dobândite în cei peste 20 de ani de activitate la vârf în Italia. Prezenţă nouă pe piaţa românească şi totodată singurul producător de furaje italian în România, reuşeşte să-şi extindă foarte repede aria de prezenţă şi portofoliul de clienţi.

– Dle Michelangelo, ce ne puteţi spune despre societatea pe care o administraţi?

– Experienţa acumulată de către Eurofuraje în domeniul producţiei furajelor pentru animale, tehnologiile utilizate şi materiile prime special selectate fac ca politica noastră să fie aceea de a furniza produse la un nivel calitativ şi de siguranţă alimentară care să satisfacă cerinţele clienţilor. Considerăm aşadar că succesul societăţii pe care o conduc depinde de înţelegerea necesităţilor concrete ale clienţilor noştri şi de asigurarea în acelaşi timp a satisfacţiei maxime a acestora.

– Cum vedeţi pe viitor situaţia în acest domeniu?

– Împotriva crizei în care se află, zootehnia românească are încă multe de spus. Nevoia de a produce hrana este evidentă şi credem cu tărie că Eurofuraje se numără în continuare printre producătorii importanţi de furaje din România.
Începând cu anul 2007, societatea a implementat sistemul ISO 22.000, iar din 19 ianuarie 2008 acest sistem a fost certificat de către SGS, o societate elveţiană.

Un prim bilanţ

Dispunând de o linie tehnologică modernă şi de personal calificat, societatea produce peste 10.000 de tone de nutreţ combinat pe an, graficul producţiei pe specii arătând o majoritate pentru rumegătoare, în speţă pentru ovine. Produsele Eurofuraje se regăsesc atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă în Ungaria şi Italia. Din producţia totală, 60% este furaj granulat, 25% furaj sub formă măcinată, iar restul de 15% sunt CPVM-uri (concentrate proteino-vitamino-minerale).

În România, Eurofuraje este prezentă în aproape toată ţara. Ponderea o deţin clienţii din jumătatea de sud a ţării, printre aceştia numărându-se firme mari, dar şi mici crescători particulari de animale. Dacă în anii 2003-2007 avântul agriculturii româneşti a fost considerabil, începând cu 2008 se simte şi în acest sector o oarecare relaxare. Ea este, desigur, pusă pe seama prezenţei crizei globale. Cel mai afectat sector este cel al bovinelor în general, unde şeptelul a fost înjumătăţit.

Clement LUPU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.13, 1-15 IULIE 2009

Vizualizari: 947֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI