Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Frumuseţea femeii sub arşiţa verii

Suntem în plină  vară, un anotimp în care trupul nostru necesită mai multă atenţie. În ceea ce priveşte doamnele, vara este un prilej de a străluci. În următoarele rânduri avem câteva trucuri despre cum să ne păstrăm naturaleţea şi frumuseţea

Apelaţi la măştile naturale!

Machiajul este un lucru foarte important  pentru noi, dar pe timpul verii este contraindicat să ne încărcăm faţa cu multe cosmetice.

Soarele puternic din această perioadă determină o creştere a activităţii glandelor sebacee, aşadar primul pas către un ten curat sunt măştile revitalizante şi purificatoare. Acestea sunt foarte sănătoase şi uşor de preparat.

Pentru o mască cu miere aveţi nevoie de un sfert de ceaşcă de argilă, două linguriţe de miere, două linguriţe de apă şi de două picături de ulei de porumb. Ingredientele se amestecă bine şi se aplică pe faţă, evitând zona ochilor. Se lasă 15 minute, apoi se clăteşte bine cu apă călduţă apoi cu apă rece. După acest tratament puteţi folosi o cremă hidratantă, dar nu foarte bogată în grăsimi.

Pentru o piele netedă şi hidratată puteţi folosi masca hidratantă din pulpă de banană. Pentru prepararea ei aveţi nevoie de jumătate de banană, o lingură de frişcă bine bătută, o linguriţă de miere uşor încălzită, două picături de ulei esenţial de muşeţel, o lingură de praf de fulgi de ovăz.

Pentru început se încălzeşte mierea şi frişca în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde, apoi se adaugă banana bine pasată. Acestei compoziţii îi sunt adăugaţi fulgii de ovăz şi uleiul esenţial. Preparatul obţinut poate fi folosit pentru tot corpul. Pentru curăţarea fetei pot fi folosite şi loţiuni tonice sau apă termală.

Dacă apelaţi, totuşi, la machiaj...

Machiajul recomandat pentru zilele călduroase este unul cât mai natural. Nuanţele cele mai potrivite sunt cele naturale de un roz deschis. Fondul de ten trebuie înlocuit cu pudra minerală sau cu o cremă hidratantă colorată.

Rujurile par mult prea pretenţioase pentru vară, aşadar puteţi să folosiţi un gloss sau un balsam de buze. Pentru că fiecare dintre noi doreşte să se bucure de valurile învolburate ale mării, dar fără să ne ştirbească din frumuseţe, este recomandat să folosiţi un rimel rezistent la apă.

Ţinuta trebuie să fie şi ea adaptată temperaturilor ridicate. Puteţi îmbrăca rochii lungi, cămăşi din materiale naturale, foarte uşoare. Acestora le puteţi asorta pălării cu boruri mari din paie şi ochelari de soare. Protejaţi-vă de soarele după-amiezii.

Este drept, fiecare dintre noi aşteaptă cu entuziasm venirea vacanţei de vară sau a concediului. Este foarte important să ţinem cont de câteva aspecte ce ne pot proteja sănătatea. Chiar dacă toată iarna am tânjit după culoarea arămie din timpul verii, trebuie să evităm expunerea excesivă la soare, mai ales între orele 11.00 şi 16.00.

Dacă alegem totuşi să facem plajă în acest interval, dar nu numai, este indicat să folosim produse de protecţie solară împotriva radiaţiilor UVB şi UVA. Loţiunea trebuie aplicată într-o cantitate suficientă, adică aproximativ 36 de grame (6 linguriţe pline) de cremă pentru protecţie solară pentru un adult. După înot sau alte activităţi sportive această cantitate trebuie aplicată din nou.

Laura DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.16, 16-31 AUGUST 2009

Vizualizari: 666֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI