Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Final de campanie „SCAPA de ambalaje!“ 2008

Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România – AIPROM a finalizat prima campanie de colectare „SCAPA de ambalaje!“. Sistemul de Colectare al Ambalajelor de Pesticide al AIPROM-SCAPA a colectat până la finele anului 2008 o cantitate de 104,8 tone de deşeuri din material plastic, hârtie sau metal, reprezentând un procent general de colectare de 11,12% din cantitatea totală de ambalaje puse pe piaţă de către companiile participante la sistem.

SCAPA a pus la dispoziţia fermierilor, în lunile septembrie-noiembrie 2008, un număr de 69 de centre de colectare distribuite la nivel naţional şi a organizat colectări directe de la fermele mari generatoare de deşeuri de ambalaje. Costurile de inspecţie, colectare şi transport sunt suportate integral de către companiile participante la sistem, cu condiţia respectării de către utilizatori a normelor legale referitoare la utilizarea şi comercializarea Produselor de Protecţia Plantelor (PPP), şi a legislaţiei referitoare la ambalaje şi deşeuri de ambalaje.

Procentul de colectare realizat în prima campanie SCAPA se situează peste media europeană a rezultatelor înregistrate de sistemele similare de colectare în primul an de funcţionare. Începând cu anul 2009, campaniile de colectare prin Centrele SCAPA se vor desfăşura de două ori pe an, în lunile mai-iunie şi octombrie-noiembrie. La finanţarea SCAPA participă în prezent 17 companii cu activităţi în România, reprezentând prin produsele lor peste 85% din volumul total al pieţei de PPP din România.

(I.B.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2009

Vizualizari: 619֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI