Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Din minunăţiile naturii

Raiul, iată un cuvânt care luminează privirea oricărui credincios şi spre care tinde orice suflet care îşi caută desăvârşirea. Cei mai pioşi dintre credincioşi şi-l imaginează ca pe o eliberare din lumea terestră, ca un loc în care răul nu încolţeşte niciodată, iar speranţele lor se întrupează în lumină sfântă.

Puţini sunt cei care reuşesc să întrezărească dincolo de mirajul credinţei imaginea lui divină aici pe pământ, unde sunt atât de multe locuri pline de fantezie şi de frumuseţi, care pot bucura ochiul puţin ştiutor al omului. Imaginea acestor frumuseţi sălbatice, neprihănite de mâna omului, poate fi asemuită cu imaginea raiului de pe pământ.

Apa ce izvorăşte din nori

Minunile create de Dumnezeu nu vor fi niciodată egalate de creaţiile noastre. Natura ne dovedeşte asta de fiecare dată.

Născută din înălţimile Munte­lui Diavolului, cascada cu nume de înger, Angel, este cea mai înaltă revărsare de apă din lume.

Deşi a fost descoperită în 1935 de către pilotul Jimmy Angel, al cărui nume îl şi poartă, dimensiunile sale impresionante au fost confirmate abia în 1949. De 18 ori mai mare decât cascada Niagara, Angel are o înălţime de 979 de metri.

Cel mai mare rozător din lume

În râurile care se alimen­tează cu apa cascadei Angel trăieşte capybara, un animal înrudit cu porcul de guineea, cobaiul, cincila. Capybara sau mâncătorul de iarbă poate ajunge până la 80 kg şi deţine titlul de cel mai mare rozător din lume.

Mărturiile pilotului despre imaginea fascinantă a cascadei ne pot purta cu gândul la măreţia raiului. De pe crestele muntelui, acoperite de nori diafani, de-a lungul stâncilor se prăvăleşte un râu de apă, poleit parcă cu sclipiri argintate.

Ceea ce de pe pământ pare un miracol ce ia fiinţă din nori este de fapt un fenomen natural. Pe platoul vast al Muntelui Diavolului, în ravenele şi fisurile lui, precipitaţiile însumează anual 7.620 mm de apă, care se revarsă peste stâncile muntelui.

(L.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR.16, 16-31 AUGUST 2009

Vizualizari: 910



֩ Comentarii

 

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI