Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Dimineaţa, la lecţia de cultură

• Directorul Bibliotecii „Nicolae Iorga“ din Ploieşti citeşte angajatelor poezii la cafea

E greu de crezut că vreun director de instituţie, fie ea privată sau de stat, stă dimineaţa, la cafea, să citească poezii angajatelor. Şi totuşi, Ploieştiul se poate lăuda cu un astfel de manager. Acesta este directorul Bibliotecii Judeţene Prahova „Nicolae Iorga“, Nicu Boaru.

Cam la un sfert de ceas după ce cafeaua abureşte îmbietor în ceşti, directorul se întâlneşte cu „doamnele sale“, cum îşi numeşte salariatele, într-unul dintre birouri şi, cu dăruire şi sentiment le citeşte – sau le recită din memorie – poezii. Uneori, versurile sunt triste, alteori ele zburdă ghiduş prin încăpere.

Pe scaune sau pe fotolii, unde au luat loc, angajatele rămân cu cafeaua în ceaşcă, tot ascultând glasul directorului. Pe multe le prinde nostalgia, altele devin visătoare şi mai toate şi-ar dori ca şi soţii lor acasă să le citească versuri.

Nicu Boaru face acest lucru în fiecare dimineaţă şi spune: „Corola de minuni a lumii, ca să vorbim puţin «melo», nu ar fi completă şi strălucită dacă nu ar exista acest «necaz» superb şi această «disfuncţie» cardiacă, numită femeie. Alături de adevăr şi bine, pe o scară a valorilor sufleteşti şi intelectuale, eu pun şi frumosul feminin. Sunt cel mai fidel trădător platonic.“ Nicio angajată nu vrea să lipsească de la lecţia de poezie ţinută de director.

Nina MARCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.17, 1-15 SEPTEMBRIE 2009

Vizualizari: 637֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI