Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Descentralizarea, la loc comanda!

Vestea, bună pentru alţii, tristă pentru toţi ceilalţi, a fost dată zilele trecute de ministrul Ilie Sârbu, care a anunţat la Timişoara că descentralizarea în agricultură a fost suspendată înainte de a începe. Ministrul a anunţat sec că: „Această descentralizare se va amâna şi vom rămâne cum suntem acum...“. Un inventar, să zicem aşa, al problemelor ridicate cu această ocazie de către reprezentanţii asociaţiilor de producători, federaţiilor etc. aşa cum au fost puse ele, nu a primit un răspuns clar, ci doar promisiuni de căutare a unor soluţii.

S-a cerut, printre altele, eliminarea intermediarilor dintre asociaţiile crescătorilor de animale şi procesatori, precum şi a celor din sectorul cerealier, testarea sănătăţii animalelor la intrarea în ţară din import, plata de despăgubiri nu doar pentru animalele ucise sau tăiate ca urmare a depistării unor boli, ci şi pentru animalele care mor singure.

În ceea ce priveşte proiectele europene din agricultură, ministrul Sârbu a dat o veste proastă, aceea că cca. 700 de primari, deşi au proiecte eligibile, nu vor primi finanţare întrucât comunele lor... nu suferă de sărăcie, criteriu important pentru a aduna puncte. Tot ministrul a vorbit de faptul că va participa la Luxemburg la o întrunire europeană, unde se va discuta despre birocratizarea excesivă a fermierilor.

Clement LUPU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.13, 1-15 IULIE 2009

Vizualizari: 736֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI