Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

De râsul lumii: contrabandă cu usturoi!

Mă întreb dacă pe piaţa românească mai există vreun produs care să nu aibă şi o componentă „neagră“. Ţigări, alcool, încălţăminte şi câte şi mai câte se regăsesc în mărfurile de contrabandă. Dar nu mi-am imaginat că până şi usturoiul poate deveni o astfel de marfă!

Iată, recent poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au depistat şase persoane, cetăţeni români, care intenţionau să introducă ilegal în ţară aproape trei tone de usturoi provenit din Serbia şi care urma să fie comercializat în Timişoara.

Ca în toate cazurile, cineva a „turnat“. Aşa că poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Socol, s-au pus pe treabă. În apropierea Canalului Nera Moarta au făcut captura: 289 de saci cu usturoi, fiecare în greutate de aproximativ 10 kg, lăsaţi pe malul Dunării. A doua zi, dis-de-dimineaţă, au fost prinse şase persoane care intenţionau să preia şi să transporte marfa la Timişoara.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că toţi contrabandiştii sunt cetăţeni români, cu domiciliul în judeţul Caraş-Severin, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani. Conform declaraţiilor acestora, întreaga cantitate de usturoi a fost transportată cu barca din Serbia de către nişte sârbi şi depozitată pe malul românesc.

Celor şase persoane le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, urmând să fie prezentate parchetului teritorial.

Oare când va avea loc prima captură de pătrunjel sau mărar?

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2009

Vizualizari: 844֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI