Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Curiozităţi din lumea necuvântătoarelor

Bettong. Originar din Tasmania, bettong-ul cântăreşte până la 2 kg şi are o durată de viaţă de 3-5 ani. Regimul lui alimentar include seminţe, rădăcini, bulbi şi insecte.

Caribu. Animal din familia elanului, cântărind până la 300 kg, trăieşte în America de Nord şi Groenlanda. Înrudit cu renul, caribu are un tip de blană specială, care îl menţine la suprafaţa apei.

Karakula. Întâlnit în Africa de Sud, acest animal este supranumit şi linxul african sau lynxul deşertului, deşi nu este înrudit cu acest mamifer. Creşte până la 1 m lungime, iar masculul cântăreşte până la 18 kg. Poate supravieţui perioade lungi fără apă, obţinându-şi necesarul din lichidele metabolice ale prăzii sale: mici cerbi, şobolani de nisip, hidre de stâncă.

Pisica pescar. Animal răspândit în India, Sri Lanka şi Indonezia, cântăreşte până la 13 kg şi măsoară 1 m lungime. Prinde peştele cu labele de pe marginea apei sau se scufundă în apă pentru a prinde prada cu fălcile. Mai vânează şi căprioare tinere şi porci sălbatici mici.

Cuscus. Din cauza mărimii sale (70 cm), acesta este deseori confundat cu o maimuţă. Trăieşte în vârful arborilor din sud-estul Australiei. Speranţa de viaţă a cuscusului este de până la 11 ani.

Garanuuga. „Gazela girafă“ este întâlnită în estul Africii. Se ridică pe picioarele din spate pentru a ajunge la tufişurile înalte. Garanuuga nu mănâncă iarbă şi nici nu are nevoie de apă întrucât preia suficientă din plante.

REVISTA LUMEA SATULUI NR.18, 16-30 SEPTEMBRIE 2011

Vizualizari: 993֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI