Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Covaci, un nou miracol

• Primul sat din România cu o echipă divizionară de fotbal

Echipa Fortuna din satul Covaci a uimit lumea fotbalului românesc promovând în Liga a II-a la fotbal. Din luna august, în micuţa aşezare cu doar 800 de suflete, aparţinând de comuna timişeană Sânandrei, vor descăleca foste divizionare A precum: UTA Arad, FC Bihor Oradea, Jiul Petroşani sau Dacia Mioveni.

Începutul anilor ’70. Antrenorul timişorean Ştefan Covaci făcea senzaţie cucerind cu Ajaxul legendarului Johan Cruiff de două ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni.
Iunie 2009. Echipa timişeană Fortuna Covaci, reprezentând micul sat Covaci, reuşea o promovare istorică în liga secundă, acolo unde nu sunt reprezentate oraşe precum Hunedoara ori Brăila, cu sute de mii de locuitori.

Cum a fost posibil acest din urmă miracol?

Totul a început în 2004, când omul de afaceri Florin Macavei s-a mutat în satul situat nu departe de Timişoara. Reţeta sucesului e simplă, după cum mărturiseşte patronul Fortunei. Muncă şi bani, în proporţii egale. „Nu am avut prea multă răbdare. Am luat echipa de la nivel de municipiu, am dus-o în campionatul judeţean, apoi am jucat în D, după care, pentru că doream să jucăm mai sus, am luat locul celor de la Tim Giroc, în liga a III-a. Am muncit mult pentru promovare“, declară preşedintele Fortunei.

Infrastructură impresionantă

Chiar dacă va reprezenta cea mai mică localitate din istoria eşalonului secund, Fortuna Covaci dispune de o infrastructură demnă de echipele mari. Cea mai importantă investiţie, în valoare de 500.000 de euro, a vizat construirea stadionului propriu. Cocheta arenă are o capacitate de 250 de locuri, dintre care 180 pe scaune. Clubul mai posedă autocar, dar şi pensiune cu saună pentru refacere. Şi, ca orice club care se respectă, câştigătoarea Seriei a 5-a din Liga a III-a acordă atenţie şi capitolului media. Astfel, echipa patronată de Florin Macavei are o revistă oficială bianuală „Fortuna Covaci magazin“, un site oficial, iar în curând clubul se va lăuda cu o mascotă şi un imn.

Urând succes echipei timişene în temerarul demers de a câştiga partidele contra granzilor UTA sau FC Bihor, promitem să revenim la debutul eşalonului secund.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2009

Vizualizari: 701֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI