Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Concursul „Strugurele de Aur“

De mai multă vreme, la Alba Iulia se organizează concursul „Strugurele de Aur“. La ultima ediţie au fost prezentate 177 de probe provenind de la 42 producători şi distribuitori. Juriul concursului, format din membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, a acordat 39 medalii de aur şi 23 medalii de argint. O surpriză plăcută: Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV)  Blaj a fost premiată cu două medalii de aur pentru soiul Muscat  Ottonel, producţia 1999, şi Muscat Ottonel, producţia 2009.

De asemenea, a primit medalie de argint pentru soiul Neuburger, producţia 2009. Aceste succese nu sunt întâmplătoare. În decursul anilor de existenţă, Staţiunea de la Blaj a obţinut rezultate remarcabile în activitatea de genetică şi ameliorarea viţei de vie. Acest locaş ştiinţific ar fi fost neîmplinit fără oamenii care din moşi strămoşi au cultivat între dealurile Târnavelor, Feteasca albă, Feteasca regală, Rieslingul, Muscat Ottonelul, Traminerul roz şi alte soiuri renumite. Distincţiile de acum reprezintă începutul unei relansări, după o perioadă de declin ameninţător.

Cele trei distincţii se adaugă celor 120 de medalii de aur, argint, bronz, cât şi diplome de onoare obţinute de-a lungul existenţei staţiunii viticole din Blaj. Cele mai recente participări au fost la concursurile Vin Vest, NovVin, Concursul internaţional de vinuri Bucureşti şi „Strugurele de Aur“, unde a obţinut medalii şi distincţii care nu fac altceva decât să readucă în actualitate faima vinurilor de Blaj.

Teodor MARIAN
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 24, 16-31 DECEMBRIE 2010

Vizualizari: 760֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI