Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule...
Prof. univ. dr. Gheorghe Budoi

S-a născut pe 4 octombrie 1928 în comuna Fărcaş, judeţul Dolj. Este absolvent al Institutului Agronomic din Bucureşti. A mai făcut studii şi la Academia Agricolă din Kiev – Rusia. După terminarea facultăţii a fost încadrat la IAS Tâmna-Craiova, ca inginer-şef, iar după un an a fost transferat la Facultatea de Agricultură din Bucureşti, unde a parcurs toate treptele didactice.

A elaborat teza de doctorat sub conducerea academicianului Gheorghe Ionescu-Şişeşti, pe care a susţinut-o în anul 1963. A fost membru în Consiliul profesoral al Facultăţii de Agricultură şi al Senatului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

A urmat o perioadă de specializare de un an în SUA.

A publicat singur sau în colaborare două tratate, 25 de manuale universitare, din care 16 cursuri şi 9 lucrări practice, 145 de lucrări ştiinţifice, din care 16 susţinute la congrese şi conferinţe internaţionale (Spania, Anglia, Franţa, Portugalia, Slovenia, Elveţia, SUA, Olanda, Polonia).

Este membru la 9 Societăţi de specialitate, dintre care 4 naţionale şi 5 internaţionale. În anul 1986, pentru merite în activitatea didactică şi ştiinţifică, Ministerul Învăţământului i-a acordat diplomă de merit, iar în anul 1986 Academia Română i-a acordat premiul „Gheorghe Ionescu- Şişeşti“.

Şi acum îl întâlneşti, ca-n tinereţe, în fiecare dimineaţă pe aleea spre intrarea în Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, grăbit să nu întârzie la catedră. Lucrează şi acum, cu o dăruire de invidiat.

- Unde vă grăbiţi aşa, domnule profesor?

- Nu pot sta locului. Am uitat că sunt pensionar şi am acelaşi program pe care-l aveam cu ani în urmă. Sunt destule zile când nu-mi ajunge timpul.

În anul 2000 m-am pensionat şi de atunci sunt profesor consultant. Din anul 1990 sunt conducător de doctoranzi şi în prezent am sub îndrumare 7. Şi aş putea să înşir şi alte activităţi care îmi aduc mari satisfacţii: lucrez la actualizarea şi redactarea Tratatului de Agrotehnică, sunt editor consultant al Institutului American SUA de recunoaştere a personalităţilor în ştiinţă şi cultură „The contemporary Who’s who“.

Un om fericit, cu multe satisfacţii. Ce aş putea să-i doresc decât sănătate, numai bucurii şi satisfacţii.

Teodor Marian
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 2220



֩ Comentarii

 
֠ 1.     Jean -- (23-August-2011 )
Dumnezeul sa il odihneasca ! Savant si dascal, dar mai ales un mare Om, un mare Domn. S-a stins in 22 august 2011.

֠ 2.     nepotii din craiova -- (25-August-2011 )
Sincere condoleante din partea rudelor si a nepotilor din judetul Dolj si a parere profunda de rau pentru disparitia celui care a fost mentorul si exemplul de urmat al unei intregi familii care cu onoare si stima poarta numele BUDOI. In speranta ca numele Budoi nu va fi niciodata uitat si ca o intreaga generatie de ingineri agronomi si econimisti isi va continua drumul ales de catre ilustrul profesor Gheorghe Budoi, transmitem sincere multumiri si o eterna recunostinta pentru tot ceea ce ati facut pentru ca numele familiei dvs sa fie cunoscut pe cele mai inalte culmi academice.

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI