Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule… Mihai Dumitrescu

S-a născut la 8 august 1922 în Slatina şi este unul dintre oltenii care au făcut cinste ştiinţei româneşti. Activitatea şi cercetările sale sunt legate de horticultură şi se regăsesc în cele peste 350 titluri de lucrări ştiinţifice.

– Dintre toate activităţile pe care le-aţi avut, care v-a adus cele mai mari satisfacţii?

- Aş putea spune că fiecare mi-a adus bucurie, dar cea mai interesantă a fost cea de şef de laborator la Institutul de Cercetări Hortiviticole Bucureşti, timp de 10 ani, şi în continuare alţi 10 ani, până la pensionare, şef de secţie cercetare la Institutul de Cercetări pentru Legumicultură şi Floricultură din Vidra.

Legat de această activitate, cu ocazia sărbătoririi în 2007 a prof. dr. Mihail Dumitrescu la cea de a 85-a aniversare şi 60 de ani de muncă în legumicultură, prof. dr. doc. Nicolae Ştefan a spus: „Patriarhul legumiculturii româneşti, iată numele unui om, cadru didactic universitar, cercetător ştiinţific erudit care, mai mult de o jumătate de secol, prin capacitatea sa profesională, simţul organizatoric şi harul de a transmite cunoştinţele sale la studenţi, la colegii din producţie şi mai ales la practicieni, s-a distins drept cel mai de seamă legumicultor al ţării.“

– La 85 de ani sunteţi încă o persoană activă…

– Într-adevăr. N-am putut sta deoparte. Mai întâi am fost profesor universitar la Facultatea de Ecologie, Bucureşti, apoi m-am reangajat la ICLF - Vidra, consilier tehnic la SC UNISEM SA Bucureşti. În prezent, sunt redactor-şef al revistei HORTINFORM.

Dr. ing. Teodor MARIAN
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 4, 16-28 FEBRUARIE 2009

Vizualizari: 1116֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI