Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Campionul columbofililor

În căutarea unui atelier auto, cei interesaţi vor găsi în comuna Păuleşti, la intrarea dinspre municipiul Satu Mare pe partea stângă, la numărul 104, atelierul de vulcanizare al dlui Ovidiu DAN.

La faţa locului, automobiliştii vor avea surpriza descoperirii pasiunii patronului atelierului pentru columbofilie. Într-o curte minuţios şi curat întreţinută există şi volierele în care acest împătimit al columbofiliei se ocupă de creşterea, întreţinerea şi antrenamentul celor peste 116 porumbei voiajori care, în decursul anilor, i-au adus nenumărate satisfacţii, să le numim sportive.

Pasiunea pentru columbofilie i-a fost susţinută în primul rând de aceeaşi pasiune a soţiei pentru această minune a naturii – PORUMBELUL. Desigur că, din cei 116 porumbei, majoritatea sunt performanţi, dar „ŞPIŢURII“ (şpiţ = vârf), pentru că aşa le spune domnul Dan celor clasificaţi pe locurile unu, doi sau trei, îi sunt cei mai dragi şi cu aceştia a realizat performanţe deosebite.

La fiecare concurs la care a participat a obţinut locuri întâi la toate categoriile. Astfel, anul 2009 a fost unul bogat în performanţe. La categoria viteză, pe filială a luat locul I din 156 crescători, iar soţia locul 4. La demifond, la concursul pe filială şi pe echipă de crescători a obţinut la fel locul I, iar soţia locul 3. La fel şi la categoria „general“ locul I la porumbel de 1 an. La aceste categorii a obţinut şi locurile 3, 4, 7, 8.

Domnul DAN are în proprietate un porumbel alb de origine belgiană de mare valoare şi cu multe performanţe. Oricum, valoarea pe piaţă a unei perechi de porumbei performanţi se înscrie în jurul a 150 – 200 lei.

Este atât de mândru de porumbeii lui, încât cu mare mândrie declară că „la un simplu fluierat pot să-mi aduc porumbeii şi de sub nori“.

Ioan Vezentan
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2010

Vizualizari: 779֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI