Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Bultrex LTD Bulgaria mizează pe preţul atractiv

Firma pe care v-o prezentăm în rândurile ce urmează ne-a atras atenţia deoarece oferă o gamă completă de utilaje agricole, adresându-se atât marilor fermieri din Peninsula Balcanică, cât şi celor care exploatează suprafeţe agricole mici. Holdingul, care a pătruns în urmă cu trei ani în România, vinde în prezent circa 100 de combine şi 750 de tractoare. La momentul de faţă ocupă locul întâi în Bulgaria ca volum de vânzări, poziţie câştigată în cei aproape 20 ani de existenţă. Astfel, peste jumătate din fermierii bulgari sunt dotaţi cu utilajele comercializate de Bultrex.

Firma distribuie tractoarele Belarus din Rusia, Pronar din Polonia, Arma Trac din Turcia, AGT din Slovenia, Buhler din Canada. Aici se regăseşte segmentul cuprins între 30 CP şi până la 550 CP cu o linie tehnologică completă adaptată puterilor tractoarelor. Un alt produs pe care mizează Bultrex îl reprezintă combinele Rostselmash din Rusia, aceasta fiind a 4-a marcă de utilaje din lume, cu peste 6.000 de combine vândute anual.

Facilităţi

Având în vedere că atât fermierii bulgari, cât şi cei români se confruntă cu aceleaşi probleme în întârzierea subvenţiilor, firma le propune acestora o gamă de utilaje unde raportul calitate –, preţ este extrem de avantajos. Diferenţa între combinele şi tractoarele similare de pe piaţă se ridică la 15-30 mii de euro.

„Concret, dacă un tractor Belarus de 142 CP, echipat cu motor Deutz Fahr, costă 41 mii de euro, acelaşi tractor, cu aceleaşi caracteristici, poate fi găsit pe piaţă cu minimum 52 mii de euro. O combină Rostselmash, de 168 CP (Niva Effect), cu heder de 4,1 m, costă 63 mii de euro şi este dotată cu aer condiţionat, tocător şi ridicător de plante“, ne spune Doncho Dimitranov, reprezentantul firmei.

El ne dă asigurări că, deşi sunt mai ieftine, combinele şi tractoarele propuse sunt de ultimă generaţie, dotate cu motoare puternice marca Deutz Fahr, Perkins sau Iveco. Diferenţa de preţ vine din colaborarea lungă cu producătorii de utilaje şi din discounturile care survin în urma unui volum mare de achiziţii.

În plus, tot pentru a veni în ajutorul fermierilor, firma a încheiat cu o bancă din România un contract de finanţare de 10 milioane euro prin care clienţii pot beneficia de credite în cel mult 12 zile, cu dobândă maximă de 10% pentru euro şi cu plata în rate sezoniere.

Prin cele 11 echipe mobile, firma oferă un service prompt clienţilor ale căror utilaje beneficiază de minimum un an garanţie şi 5 ani postgaranţie.

Pentru micii fermieri, firma distribuie utilaje care încep de la 15 CP şi se adresează diferitelor zone din Peninsula Balcanică. „Distribuim toată gama de utilaje pentru viticultură, pomicultură şi, mai nou, instalaţii de muls şi tancuri de răcire pentru lapte“, mai adaugă reprezentantul firmei.

O combină universală pentru furaje

DON 680 M - este o combină de însilozare universală, independentă, de înaltă productivi­tate. Se foloseşte pentru cosit iarbă şi alte culturi furajere, însilozarea porumbului la matu­ritate, recoltarea furajelor din fâneţe efectuând în acelaşi timp tocarea şi încărcarea în mijloace de transport. DON 680 M poate produce peste 30.000 tone furaj de calitate pe sezon.

Caracteristici tehnice de bază:
• motor YAMZ-23 8 DK-1;
• putere - 290 CP;
• lăţimea aparatului de recoltare - 680 mm;
• număr valţuri - 5;
• diametru tambur tăiere - 750 mm;
• turaţie tambur- 838 rot./min.;
• lăţime tăiere - 3.5/8.0/20.0;
• număr cuţite - 24;
• heder rotativ pentru porumb - 4.0 m (şase rânduri);
• heder pentru iarbă - 4.95 m;
• selector - 2.2/3.0 m;
• productivitate- 108 t/h.

Valentina ŞOIMU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 2254֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI