Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Brăneşti, campioană de toamnă

Miracolul fotbalistic Brăneşti continuă să-şi trăiască povestea. După cele 17 partide din tur, echipa ilfoveană este lider în Liga a II-a Seria I (Est), cu 36 de puncte. „Am fost mai puternici de la etapă la etapă“, a declarat Ilie Stan, antrenorul brăneştenilor.

Inspiraţi de spiritul de luptător al regretatului Cătălin Hâldan, fiu al Brăneştilor, fotbaliştii Victoriei continuă să facă senzaţie în liga secundă. După un parcurs, pe care puţini l-ar fi intuit la debutul actualului sezon, echipa ilfoveană este lider al Seriei I, cu 10 victorii, 6 egaluri şi o înfrângere. În cele 17 etape ale primei părţi a campionatului, brăneştenii n-au înregistrat niciun eşec în deplasare, reuşind să acumuleze 36 de puncte, cu 3 mai mult decât principala contracandidată Sportul Studenţesc şi cu 4 mai mult decât echipa clasată pe 3, Farul Constanţa.

 „A fost un tur foarte reuşit pentru că am început lansat şi apoi ne-am menţinut pe prima poziţie pe tot parcursul sezonului de toamnă. Am fost mai puternici de la etapă la etapă.

A urmat apoi o cădere începând cu meciul cu Tulcea pierdut acasă cu 0-1, chiar dacă şi în acel meci am avut destule ocazii şi rezultatul ar fi putut fi altul“, a opinat antrenorul Victoriei Brăneşti, fostul echipier al Stelei, Ilie Stan.

Până la debutul celei de-a doua părţi a Ligii a II-a, campionii de toamnă ai Seriei I (Est) vor intra în cantonament începând cu 18 ianuarie, pentru ca o săptămână mai târziu să participe la un turneu de verificare la Debrecen.

Dacii liberi, la retrogradare

Dacă în Seria I, reprezentantele altor două localităţi rurale se bat pentru promovarea în Liga I, ACS Săgeata Stejaru - locul 4 cu 31 de puncte şi CS Concordia Chiajna – locul 7 cu 26 de puncte, în schimb în Seria a II-a, nou promovata ACS Fortuna Covaci este în neplăcuta ipostază de „lanternă roşie“. Echipa satului timişean cu doar 800 de locuitori a încheiat turul pe poziţia 17, ultima a clasamentului.

După 16 partide, Fortuna a acumulat doar 9 puncte, înregistrând 2 victorii, 3 egaluri şi 11 înfrângeri. Dispunând de un lot tânăr, rodat doar în Divizia D, Fortuna a obţinut primul punct în deplasare abia în ultima etapă, după o remiză albă la FC Silvania. Finalul bun al turului, în care bănăţenii conduşi din etapa a 11- a de Vali Negoiţă, înlocuitorul lui Remus Steop, au reuşit să obţină patru puncte, îi dă speranţe patronului Florin Macovei în privinţa salvării de la retrogradare.

„Şanse teoretice sunt, de aceea nu renunţăm. S-au pierdut multe puncte aiurea, dacă ne uităm în spate. Sper să ne salvăm în retur cu jucătorii care vor fi aduşi“.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.2, 16-31 IANUARIE 2010

Vizualizari: 594֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI