Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Braconierii, în plasă ca peştii

Apele vâlcene sunt adesea atacate de braconieri, în goana lor după peşte. Aşa s-a întâmplat şi zilele trecute, exact în momentul în care jandarmii vâlceni au executat un control, în cooperare cu lucrătorii Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Filiala Mehedinţi. Acţiunea a avut loc pe râul Olt, în aval de Râmnicu-Vâlcea.

O altă acţiune a avut loc în judeţul Tulcea, unde poliţiştii de frontieră au confiscat 207 kg de peşte, pe care doi localnici îl pescuiseră ilegal, cu 19 setci monofilament, pe Lacul Goloviţa (localitatea Lunca). Braconierii din localitatea Ceamurlia de Jos s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi pescuit cu plase monofilament, fără autorizaţie. În plus, li s-a mai confiscat şi barca.

Atât în Delta Dunării, cât şi în celelalte zone de frontieră fluvială sau maritimă, poliţiştii de frontieră au depistat în prima parte a anului 239 de persoane, în majoritatea cazurilor cetăţeni romani, care deţineau sau transportau peşte fără documente de provenienţă ori îl obţinuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.11, 1-15 IUNIE 2009

Vizualizari: 637֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI