Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Bârla, cea mai „asociată“ comună

La Piteşti a luat fiinţă Asociaţia Fermierilor din judeţul Argeş. Curiozitatea este că, din cei zece membri fondatori, cinci sunt din Bârla, o comună situată la sud de reşedinţa judeţeană, la vreo 60 de kilometri. Localnicii sunt buni agricultori.

Aici aproape că nu există palmă de pământ nelucrat. Drept dovadă, au fost înfiinţate, în ultimii ani, nu mai puţin de şase societăţi comerciale agricole şi toate au accesat fonduri europene. Investiţiile realizate sau în curs de desfăşurare, prin FEADR, au situat mica localitate pe locul întâi, pe Regiunea Sud Muntenia.

Unul dintre asociaţi este SC Andracomif 2003 SRL, al cărei administrator este Florica Tudose, de profesie economist, o femeie care lucrează „de o viaţă“ în agricultură. Conduce o fermă a cărei suprafaţă este de 750 ha, unde şi-au pus pământul împreună 432 de familii.

Ne-a declarat că singura posibilitate de a obţine rezultate bune în agricultură este asocierea, că loturile mici şi fărâmiţate vor dispărea în viitorul apropiat, pentru că nu sunt rentabile.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.8, 16-30 APRILIE 2009

Vizualizari: 889֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI