Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Limagrain România, faţă în faţă cu elita mondială a producătorilor de seminţe

Cel mai mare producător de seminţe al Europei, grupul cooperativ independent francez Limagrain a ţinut să-şi etaleze puterea creativă şi economică şi în România, unde este reprezentat de o echipă de excepţie condusă de Pierre Jarreau. Un specialist aparţinând, cum s-ar spune, generaţiei tinere, cum este de fapt întregul staff pe care-l coordonează.

Pe piaţa seminţelor din România Limagrain deţine o cotă de 12-15% în suprafeţele cultivate cu porumb şi floarea-soarelui. Adevărata valoare a acestei cote este dată de forţa productivă a beneficiarilor de seminţe, reprezentanţi prin cele mai valoroase companii şi unităţi agricole din România.

Ei aparţin nu numai zonelor agricole de excepţie, ci şi unor unităţi aflate, cum s-ar spune, în afara arealului agricol de fertilitate maximă. Pentru a demonstra acest lucru, reprezentanţa firmei Limagrain în România a făcut zilele trecute o demonstraţie de forţă în localitatea Mărgineni din judeţul Neamţ, unde şi-a prezentat, pe suprafeţe extinse, cei mai valoroşi hibrizi de porumb şi floarea-soarelui. Într-o zi de sfârşit de septembrie, culturile arătau parcă desprinse dintr-un manual de agrofitotehnie occidentală.

La „pupitrul catedrei“ s-au aflat pe rând directorul reprezentanţei, Pierre Jarreau, secondat de o fiinţă pe cât de fermecătoare, pe atât de profesionistă, Alina Creţu, director cu probleme de marketing.

Marele merit al reprezentanţei în România a Companiei Limagrain este curajul de a se produce într-o zonă mai puţin reprezentativă pentru agricultura României - judeţul Neamţ. Să recunoaştem însă că reuşita de excepţie a „Zilei Câmpului LG“, organizată la Mărgineni, a fost dată de colaborarea în zonă cu grupul agricol TCE 3 Brazi, care a „disponibilizat“ în favoarea „LG“ nu numai cele mai fertile terenuri din zonă, ci şi profesionişti adevăraţi.

Pe parcursul desfăşurării evenimentelor aveam să realizăm că „Ziua Câmpului LG“ avea să se desprindă ca un miraj agricol seducător care a atras în jurul său un număr impresionant de specialişti sosiţi aici din toată Moldova. Este semnalul cel mai încurajator pentru viitorul agriculturii româneşti.

Date de referinţă

Creator şi producător de varietăţi vegetale, grupul Limagrain este primul producător de seminţe din Uniunea Europeană şi al patrulea la nivel mondial. El deţine 18% din piaţa seminţelor de porumb din Europa, în timp ce la grâu asigură material biologic pentru 3 milioane de hectare.

Mai nou, francezii de la Limagrain au pătruns şi pe piaţa Americii de Nord, unde a realizat o creştere anuală de 26%. Grupul Limagrain a luat naştere în anul 1965, în centrul Franţei, şi reuneşte peste 6.000 de oameni care lucrează pentru a nu lăsa nimic la întâmplare atunci când este vorba de performanţă, calitate şi siguranţă în agricultură.

Din anul 2000 există şi Limagrain România. Scopul reprezentanţei este promovarea geneticii LG, introducerea pe piaţa românească a unor soiuri şi hibrizi de calitate superioară, adaptate condiţiilor de cultură din România, înregistrate sau în curs de înregistrare, testate în cadrul reţelei oficiale ISTIS şi în cultură. Limagrain România oferă agricultorilor din România o gamă completă de seminţe certificate pentru marile culturi: porumb, floarea-soarelui, rapiţă, grâu, orz, mazăre etc.

I. BANU, I. POP
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 19, 1 - 15 OCTOMBRIE 2008

Vizualizari: 1854֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI