Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Nu este tocmai momentul oportun

„Sunt adeptul înfiinţării Camerelor Agricole, dar cu obiecţia că nu în acest moment şi cred că, mai devreme de 3 - 5 ani, acestea nu pot fi funcţionale.

Motivaţia mea constă în faptul că producătorii agricoli, de la care de fapt trebuie să plece necesitatea înfiinţării Camerelor Agricole, pe de o parte sunt decapitalizaţi, iar pe de altă parte (şi care de fapt mi se pare şi cea mai profundă) sunt dezinteresaţi în acest moment de idee.

Atât timp cât în mentalitatea producătorului agricol şi chiar a noastră în general nu va dispărea noţiunea „să moară şi capra vecinului“ nu consider că vor fi capabili să se unească (a se vedea cu câte eforturi, chinuri încercăm să-i organizăm în grupuri de producători, cooperative, organizaţii profesionale sau sindicate) şi să facă funcţional Consiliul de Administraţie al Camerelor Agricole.

În acest moment, Consultanţa Agricolă, îmi permit să zic, a făcut un salt mare în ceea ce priveşte activitatea sa (a se vedea toate realizările din ultimii ani, 2005-2007, atât din punct de vedere profesional, cât şi tehnic), în sensul că, în acest moment, chiar suntem operaţionali şi de utilitate pe acest domeniu.

Iar dacă privim în retrospectivă şi vedem perioada în care Oficiile Judeţene de Consultanţă Agricolă erau subordonate Consiliilor judeţene iar CLCA-urile Consiliilor locale, vom vedea că activitatea de consultanţă se diminua ca importanţă cu fiecare an care trecea (şi aici pot argumenta cu foarte multe exemple, dar cum nu face obiectul prezenţei, altădată).

În concluzie, cred că se vor înfiinţa pentru că aşa se cere şi se vrea: dar cum vor funcţiona aceste Camere Agricole.... Mă întreb şi îmi doresc foarte mult să mă înşel în privinţa scepticismului pe care îl am şi ca nu cumva această meserie (de consultant), care este în curs de naştere, să moară din faşă.“

Ing. Floricel Maricel Dima, director executiv OJCA Galaţi
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 2, 16-31 IANUARIE 2008

Vizualizari: 665֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI