Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Noul director general al Romsilva declară război jefuitorilor de pădure

De la 1 septembrie, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are un nou director general. A fost numit prin ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, semnat de ministrul Dacian Cioloş. Este ing. Dorel Nicolae Oros, un ardelean deschis faţă de presă şi interesat de imaginea regiei, după cum a declarat domnia sa zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă. Până de curând, a fost directorul Direcţiei Silvice Zalău.

Dorel Nicolae Oros a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, în anul 1989. Nu s-a mulţumit numai cu atât şi a obţinut a doua licenţă, în 2004, la Facultatea de Informatică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. A urmat, de asemenea, cursul postuniversitar de management la Institutul Român de Management.

În ciuda multiplelor diplome obţinute, a lucrat numai ca silvicultor, pornind de la funcţia de simplu inginer până la cea de director. Ce-i drept, a îndrăgit şi politica. Una dintre ţinte este să ajungă senator.

Director nou înseamnă şi echipă managerială nouă.

Pe 29 septembrie, voi propune Consiliului de Administraţie noua organigramă, în care vor fi unele schimbări atât la nivelul conducerii regiei, cât şi în teritoriu. Acum se face evaluarea întregii activităţi. Când voi avea rezultatele finale, vă voi anunţa modificările“, a afirmat Oros.
Noul director general şi-a propus o mai bună colaborare cu proprietarii de păduri şi oferirea unor servicii profesionale. „Pot să vă spun că, la ora actuală, regia administrează peste un milion de hectare de pădure din domeniul privat, iar colaborarea merge foarte bine. De aceea vreau să extind acest tip de colaborare cu proprietarii de păduri“, a precizat Oros.

„Altă activitate, pentru care se vor aloca fonduri, este realizarea programului de împăduriri pentru anul acesta. Regia are în program împădurirea a 15.400 ha, din care regenerări 7.800 ha“, a menţionat Dorel Nicolae Oros.

Noul director general vrea ca pădurea să fie bine gospodărită şi să nu fie sacrificată, de dragul profitului imediat, aşa cum se întâmplă în unele păduri particulare. În acest scop, va încerca să pună capăt jafului din ultimii ani.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 18, 16-30 SEPTEMBRIE 2008

Vizualizari: 1304֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI