Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Curier juridic

Hotărârea Guvernului nr. 515, din 14 mai 2008, pentru aprobarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului şi alte acţiuni prevăzute în alte programe naţionale, precum şi a tarifelor aferente acestora pentru anul 2008. (MO al României, Partea I, nr. 401, din 28 mai 2008)

Acest Program este structurat pe capitole şi secţiuni şi are în vedere supravegherea şi controlul bolilor animalelor domestice şi sălbatice şi a cauzelor care pot influenţa starea de sănătate a acestora, precum şi calitatea produselor de origine animală, provenite de la acestea şi destinate consumului uman. (Art. 2 din Hotărâre)

Trebuie să reţinem că fondurile necesare realizării prevederilor din Programul acţiunilor de supraveghere (…) pentru anul 2008, precum şi cele necesare realizării acţiunilor din Programul strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România pentru anul 2008 se asigură din veniturile proprii şi subvenţii de la Bugetul de Stat din bugetul ANSVSA pe anul 2008 (Art. 6, 7 alin. (1)).

Acelaşi articol 7, alin. (2) şi (3), stipulează că pentru vaccinarea de urgenţă a porcinelor domestice fondurile necesare acoperirii costului aferent dozelor vaccinale utilizate se rambursează de către Comisia Europeană cu până la 100%, iar costurile aferente manoperei la vaccinare cu până la 50%; cele necesare acoperirii costului momelilor vaccinale utilizate pentru vaccinarea de urgenţă împotriva pestei porcine la mistreţi, precum şi fondurile pentru acoperirea costurilor aferente testărilor de laborator se rambursează de către Comisia Europeană, până la limita sumei de 2.500.000 euro.

Spaţiul rezervat rubricii de faţă nu ne permite să prezentăm acţiunile din Program; ele sunt prevăzute în cele 5 anexe ce fac parte din Hotărârea prezentată. Faptele ce constituie contravenţii şi cuantumul sancţiunilor sunt cuprinse în art. 14 alin. (1)-(9).

Jurist, Costel-Alexandru GHEORGHE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 14, 16-31 IULIE 2008

Vizualizari: 696֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI