Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule… Gheorghe Fierbinţeanu?

S-a născut în comuna Şelaru, judeţul Dâmboviţa, la 1 septembrie 1929. În 1953 a absolvit Facultatea de Economie Agrară (prima promoţie de ingineri economişti) din cadrul Institutului Agronomic Bucureşti. Doctoratul în economie agrară îl obţine în 1981 la ASE. Este prof. univ. şi membru de onoare al ASAS din 1997.

A avut 36 de comunicări, articole publicate şi prezentate la reuniuni ştiinţifice cu teme din domeniul agriculturii; 5 manuale universitare; 26 participări la comisii de doctorat în calitate de referent ştiinţific; 12 studii din domeniul agriculturii; autor al lucrării publicate în 1998 „Evoluţia şi perspectiva agriculturii din România“.

Sunt destule lucruri care l-au marcat în viaţă. Aş aminti doar una: era adjunct al ministrului agriculturii când a fost dus în faţa lui Ceauşescu, acuzat fiind de subminarea economiei naţionale.

După pensionare, în 1990, continuă să lucreze cu normă întreagă, cum s-ar zice. Până în 2006 a avut contract de muncă ca expert parlamentar la Camera Deputaţilor, Comisia de agricultură, la sectorul de cercetare a abuzurilor şi combaterea lor, unde s-au rezolvat peste 600 de petiţii ale oamenilor adresate Parlamentului legate de aplicarea Legii fondului funciar.

„Acum m-am liniştit – se destăinuie domnul Fierbinţeanu. Am trecut prin momente grele în urma unei operaţii complicate la inimă. Fac plimbările zilnice pentru menţinerea capacităţii cardiace. Am mare noroc de o familie minunată (soţia, ing. zootehnist, două fiice medici) care mă îngrijeşte şi mă înconjoară cu toată dragostea. În plimbările zilnice prin Parcul Floreasca mă întâlnesc cu colegi, depănându-ne amintiri de neuitat“, conchide interlocutorul nostru. Îi dorim în continuare numai sănătate şi bucurii, în mijlocul familiei.

Dr. ing. Teodor Marian
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 14, 16-31 IULIE 2008

Vizualizari: 820֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI