Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Clonarea animalelor şi alimentaţia

Cu zece ani în urmă a ieşit din laboratoarele genetice oaia clonată numită Dolly, azi decedată. De atunci cercetătorii au reuşit să cloneze prin aceleaşi metode vaci, cai, porci şi capre.

În acest răstimp s-au acumulat noi informaţii ce dovedesc că laptele şi carnea obţinute de la animalele clonate sunt cu mult mai gustoase decât a acelora fătate pe cale naturală.

Fermierii americani îşi freacă mâinile de bucurie, în aşteptarea unor venituri substanţiale de la animalele clonate, în special când s-a auzit că, la sfârşitul anului 2006, Direcţia federală a SUA pentru controlul medicamentelor şi al alimentelor intenţionează să dea undă verde folosirii în alimentaţie a cărnii animalelor ce provin din clonare, inclusiv a progeniturilor acestora.

Ceea ce confirmă şi un sondaj din „Washington Post“: 60% dintre americani se pronunţă anticlonare în general, iar pentru folosirea laptelui şi a cărnii animalelor clonate, în special din considerente religioase şi etice. Aprobarea folosirii acestor alimente va fi dată pe un anumit termen şi va fi prelungită numai ţinând cont de părerea consumatorilor.

Arnold HELMAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 2, 16-31 IANUARIE 2008

Vizualizari: 692֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI