Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Din zestrea folclorului românesc

Simona Dinescu, o tânără a cărei voce încântă auzul

Cu o voce caldă care îţi merge la suflet, înzestrată cu talent şi har, Simona, a cărei voce încântă auzul, a demonstrat prin cântecele sale că tinereţea şi dragostea pentru folclor sunt principalele ingrediente necesare în reţeta succesului. La toate acestea, spune ea, se adaugă multă muncă şi un dram de noroc!

Simona a avut parte de toate şi, poate de aceea, astăzi se poate lăuda cu o carieră artistică de invidiat, ocupând un loc fruntaş în clasamentul soliştilor de muzică populară din Muntenia şi din ţară.

Simona Dinescu s-a născut în localitatea Bucşani, judeţul Dâmboviţa şi este o persoană plăcută, micuţă şi plină de viaţă… N-ai crede că într-o bucăţică de om poate exista atâta voinţă şi tărie…, calităţi care au ajutat-o să înregistreze, până în prezent, două albume: „Măi, neicuţă, din Voineşti“ şi „Mă uit la viaţă cum trece“.
2003 reprezintă anul lansării sale. Câştigă Premiul Societăţii Române de Radiodifuziune şi Premiul I la Festivalul „Pe deal la Teleormănel“.

– Simona Dinescu, cât a trecut de când ne cunoaştem?

– Cred că 8 ani..., nici n-ai crede că a trecut atâta vreme... şi toată încărcată cu cântec! Vă amintiţi parcul verde, plin de iubitori de muzică, din mijlocul satului meu natal Bucşani?!

– Este satul tău cea mai dragă scenă pe care ai evoluat sau este prea mică pentru talentul tău?

– Bucşani va rămâne locul răsăritului meu în lumea artistică şi nimic şi nimeni nu-l va înlocui..., dovadă că încă muncesc şi trăiesc aici unde oamenii mă iubesc şi se mândresc cu mine.

– Ai învins destul de repede, zic eu! Cât despre talent, el începe în formele pe care le are pregătite şi lucrate.

–Da! Am învins repede, mai ales în muzica populară, unde tinerele talente rătăcesc de la o instanţă de specialitate la alta, uneori degeaba, ani în şir, trezindu-se că au îmbătrânit.

– Îţi ajung cele două albume de muzică?

– N-am zis niciodată că rămân la aceste două CD-uri... şi nici dumneavoastră nu cred că mă vedeţi culegând roadele a doar două anotimpuri; eu merg mai departe şi în timp ce unele din cântecele mele cuceresc atenţia iubitorilor de folclor, alte şi alte cântece bat la uşa sufletului meu şi cer să fie dăruite... cu pasiune şi grijă faţă de autentic şi frumos!

– Simona, ştii că sunt persoane care te plasează printre cele mai bune voci din România în momentul de faţă?

– Da!... şi mă bucură acest lucru. De aceea am reuşit să cuceresc şi piaţa în domeniu. Oamenii mă cer, cântecul meu a convins, iar eu trăiesc o realitate pe care orice interpret şi-ar dori-o.

Tudor ENE şi Aurora DUMITRESCU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 13, 1-15 IULIE 2008

Vizualizari: 1341֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI