Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Feriţi-vă de samsari!

În ultima perioadă se manifestă, tot mai insistent, o „grijă“ care-i preocupă pe unii beneficiari de produse agricole, comercianţi, depozitari, procesatori, faţă de preţul grâului. Din păcate, chiar voci care n-ar trebui să se pronunţe fac aprecieri asupra unei producţii cu pericol de a sufoca ţara.

LAPAR solicită tuturor agricultorilor să nu intre în panică şi să nu accepte preţuri derizorii la grâu şi la celelalte produse din această campanie. Toate preţurile practicate în România trebuie să fie în acord cu piaţa internaţională, cu principalele burse agricole internaţionale.

În mod normal, şi angrosiştii trebuie să aibă în vedere că, în final, practicile de distorsionare a pieţei agricole se pot întoarce împotriva lor ca un bumerang.

Un preţ necorespunzător la produsele agricole compromite programul de retehnologizare a agriculturii, susţinut de fondurile structurale, prin imposibilitatea susţinerii aportului propriu, şi îngreunează reluarea ciclului de producţie în această toamnă. LAPAR solicită, totodată, Ministerului Agriculturii să interzică unele aprecieri asupra producţiei, indiferent dacă acestea sunt făcute în campania electorală.

(V.S.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2008

Vizualizari: 769֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI