Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian - CORABIA

Perioada: 2-10 martie. Semn: de apă, feminin. Pietre preţioase: safirul albastru. Metal: argint. Culori: portocaliu. Verb: a cunoaşte. Numere native: 1, 2, 3, 5, 6, 9. Caracterizarea numerologică: 8. Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Peşti; zodiac arboricol: Salcie. Compatibilitatea: zodiac indian: Toporişcă, Diamant; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Berbec, Gemeni; compatibilităţi de rang II (mediocre): Peşti; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): Chiparos; compatibilităţi de rang II (mediocre): Alun, Stejar, Carpen, Smochin, Salcie. Planete favorabile: Neptun, Mercur, Venus, Luna, Jupiter, Pluton.

Nativul are un aer misterios, pe care-l vrea a fi discret, ceea ce nu-i prea reuşeşte pentru că adoră să aibă un aer diferit de al celorlalţi. De fapt, în spatele imaginii afişate se ascund două personalităţi distincte. Lasă să se întrevadă că ar fi bântuit de melancolii neexploatate, ceea ce atrage. Cultivă un limbaj discret, uneori poetic, un discurs calm şi neostentativ. Este o aparenţă, ca multe dintre manifestările lui, deoarece, în situaţii limită, nu reuşeşte să se controleze şi se manifestă cu o brutalitate şi lipsă de deferenţă care stupefiază.

Atras de evenimente, se găseşte întotdeauna în proximitatea lor, de multe ori fiind principalul motor al acestora, ceea ce nu va recunoaşte niciodată.

Stabilitatea lui în furtunile vieţii se datorează marii capacităţi de a prevedea posibilele dezvoltări şi de a se strecura printre capcanele apărute în cale. Este capabil să intuiască furtunile, vârtejurile şi toate locurile înguste. Are suficientă putere de convingere să-i pună pe alţii să scoată castanele din foc, până când ajunge în fruntea echipei (poziţie la care râvneşte şi este singurul lui scop în viaţă). Odată confirmat, îi place să se evidenţieze ca factor activ. În această postură este capabil de acţiuni hotărâte şi mai puţin delicate, în raport cu aşteptările celorlalţi.
 
Deşi mare iubitor de solitudine şi libertate, ambiţiile şi orgoliul îl aduc în mijlocul grupului, care nu-l interesează decât în măsura în care este capabil să-i servească de motor.

Inteligent, intuitiv şi suplu, plin de fler, poate face carieră în domeniul marketingului şi în politică, melancolia şi fragilitatea pe care le afişează fiind o aparenţă. Nativul este rezistent, tenace, oportunist şi fără scrupule, apărându-se deosebit de eficient în situaţii limită. De multe ori, când pare că abandonează, revine cu contraatacuri pe care preopinenţii nu le pot stăvili. Nu-l jigniţi, pentru că nu uită şi nu iartă. O clipă de slăbiciune sau neatenţie din partea voastră îi este suficientă pentru a vă trezi spulberat în neant. 

În dragoste este romantic, cu senzualitatea împinsă până la limita perversiunilor. Este inconsecvent, deoarece plăcându-i curgerea apei, doreşte în permanenţă un alt partener. O urmă de masochism îl face să provoace rupturile, savurându-şi suferinţele care-i accentuează aerul melancolic şi romantic. N-o face chiar dezinteresat pentru că, adesea, suferinţa din dragoste devine momeală infailibilă.

Pirat de suflete, mai adaugă un strop de ambiguitate şi mister, capcana pentru alt fluture fiind desăvârşită (tentaţia necunoscutului). Victimele ar trebui să ştie că nativul nu-şi va părăsi niciodată perechea cu care a întemeiat familia – portul în care se întoarce perpetuu şi se va retrage.

Simbolistică

Corabia reprezintă simbolul securităţii omului aruncat pe valurile şi în furtunile vieţii. Aparent fragilă, ascunde robusteţea conferită de construcţia umană făcută cu obiectivul clar de a se putea depăşi toate vicisitudinile unei călătorii în necunoscut. Simbol al salvării vieţii (arca lui Noe), simbol al morţii (corabia zeiţei egiptene Isis), vehicul psihopomp (barca, corabia, luntrea lui Charon), simbol al iubirii şi eşecului acesteia (corabia Olandezului Zburător), în aproape toate cazurile corabia este o matrice care găzduieşte.

Puterea ei simbolică derivă din faptul că este o construcţie eminamente umană, pusă în relaţie cu divinitatea inefabilă: creaţia divină a animalelor, sufletele decedaţilor, visele ca simboluri ale inspiraţiei divine. Aproape întotdeauna corabia simbolizează drumurile spiritului ca invitaţie spre marea călătorie în oceanul nesfârşit şi necunoscut al divinităţii.

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2008

Vizualizari: 2262֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI