Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Lacrimi de dragoste în luna mai

Dintre lunile primăverii, una mai frumoasă ca alta, se cuvine să observăm că, pentru acest complex fenomen care este agricultura, lunile aprilie şi mai sunt decisive pentru tot ce urmează să aducă un întreg an agricol. Dacă vreţi, lider al dorinţelor noastre, al speranţelor şi al împlinirilor noastre.

Spun aceste lucruri pentru că în cele două luni se seamănă cele mai mari suprafeţe de prăşitoare, care înseamnă de fapt mălaiul şi uleiul nostru, carnea, ouăle, laptele şi derivatele lui, mă rog, tot ce reprezintă energia dătătoare de viaţă!
Nu pot să nu mă gândesc la cei care înfăptuiesc această minune îmbrăcând cu grijă părintească pământul cu verdele florii-soarelui, al porumbului şi al soiei, ca să amintesc numai culturile ce acoperă aproximativ 3.500.000 ha.

Mă gândesc, de peste cincizeci de ani, că de fapt Dumnezeu a înzestrat ţăranul român, pe lângă putere şi înţelepciune, şi cu mult suflet. În toţi aceşti ani a fost lesne de observat latura frumoasă a ţăranului şi… martor mi-e cerul şi pământul că prima udare, dătătoare de viaţă pentru seminţele folosite acum, în primăvară, an de an, a fost cea din lacrimile de dragoste pornite din inima mare cu care acesta şi-a însoţit cu speranţă toate boabele în pământul reavăn!

Şi… sunt sigur că a doua udare a seminţelor a fost o combinaţie sine qua non între roua dimineţilor de primăvară şi sudoarea frunţilor brăzdate adânc de grijile şi eforturile ţăranilor şi nu numai, cu care aceştia înnobilează roadele câmpului din toate timpurile!

M. Pătru Dormărunt
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.10, 16-31 MAI 2008

Vizualizari: 663֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI