Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian - APA

Perioada: 10-19 februarie. Semn: masculin. Pietre preţioase: ametistul. Metal: plumbul. Culori: verde. Verb: a şti. Numere native: 9. Caracterizarea numerologică: 1, 7, 9. Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Vărsător; zodiac arboricol: Curmal. Compatibilitatea: zodiac indian: Elefant, Vier, Uliu, Caleaşca; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): NU; compatibilităţi de rang II (mediocre): Taur, Rac, Balanţă, Vărsător; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): Smochin, Mesteacăn; compatibilităţi de rang II (mediocre): Plop, Castan, Măr, Scoruş, Curmal. Planete favorabile: Uranus, Neptun, Pluto, Mercur.

Solid ancorat în realitate, impresionează prin forţa pe care o emană, deşi nici aspectul său fizic nu este de neglijat.

Campion al speranţei, răzbătător, impetuos, dă impresia că are răspunsul potrivit pentru orice problemă, indiferent cât de dificilă este sau pare a fi. Din dicţionarul lui lipseşte cuvântul imposibil. Este capabil să-şi asume riscuri chiar şi atunci când toţi abandonează, întrezărind eşecul.

Cunoştinţele pe care le posedă, luciditatea analizelor, puterea de sinteză şi viteza de reacţie îi permit să ia decizii corecte chiar în condiţii de stres. Nu aşteaptă foarte mult pentru a pune în operă decizia aşa că, în cele mai multe cazuri, demersurile sale se finalizează cu succese răsunătoare. Şirul de succese îl transformă într-o persoană foarte orgolioasă şi mândră, căreia îi place să fie vizibilă în orice împrejurare.

Pentru majoritatea celor din anturaj reprezintă soluţia salvatoare, deoarece talentele de strateg, capacitatea de a pătrunde esenţa lucrurilor, versatilitatea intelectuală (trece uşor de la starea de contemplaţie la starea de acţiune dură şi surprinzătoare), optimismul funciar şi ambiţia se îmbină într-un tot, pe care ţi l-ai dori aliat, şi nu adversar.

Nu poate fi decât lider, poziţie în care ajunge de foarte tânăr, după care urmează o carieră plină de realizări emblematice, deşi finalul acesteia poate, uneori, să fie un mare eşec (depinde din ce parte a baricadei îl priveşti!). Oricum, în orice situaţie face istorie.

Apropiaţii (mulţi, deoarece succesele le împarte întotdeauna cu echipa), îl idolatrizează. Ştie cum să-i mobilizeze, cum să le transmită propriul entuziasm. Strateg desăvârşit, le cere doar viteză de reacţie. Pretinde ca sfaturile, sugestiile şi deciziile lui să fie ascultate (cu sfinţenie dacă se poate). In caz contrar devine irascibil, violent, iar jignirile lui, ucigătoare, pentru că, atunci când i se contestă autoritatea, reacţia lui este devastatoare.

Pierde de obicei pe mâna altora, iar atunci când pierde nu este capabil să-şi asume eşecul, preferând să-l ignore. Oricum, suma succeselor este astronomic mai mare decât suma eşecurilor, astfel că pentru memoria colectivă doar ultimul eşec este palpabil.

Atent cu imaginea publică, este sensibil la orice aluzie referitoare la persoana sa, suferind în tăcere în cazul în care percepţia publică îi este defavorabilă.
În dragoste este pasional, cu tentaţia cuceririi tuturor redutelor ce-i apar în cale, cu menţiunea că majoritatea acestora au porţile larg deschise, încă de la apariţia lui la orizont. Şi, chiar atunci când sunt ferecate, puterea lui de persuasiune este atât de mare încât nu există lacăt pentru care să nu găsească cheia potrivită.

Victoriile sale amoroase sunt rapide şi imprudente (soţia/amanta prietenului/ prietenilor, prietena soţiei, cumnata, soţia/amanta şefului etc.). Afectivitatea şi pasiunea pe care le alocă relaţiilor de scurtă durată sunt mimate şi superficiale, deoarece el este esenţialmente ataşat partenerului cu care face casă şi care este aproape întotdeauna prima iubire.

Element primordial, alături de pământ, aer şi foc, apa este puternic simbolizată şi metaforizată în majoritatea civilizaţiilor datorită faptului că omul a intuit că, în absenţa ei, nu există viaţă. Dacă adăugăm că stările ei de agregare  (solidă, lichidă şi gazoasă), pot fi percepute în plaja simţurilor umane, avem un răspuns al omniprezenţei simbolului apei.

Raf Bandhi
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.10, 16-31 MAI 2008

Vizualizari: 869֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI