Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Pagina femeii

Sfaturi pentru un ten sănătos

Deşi soarele şi-a făcut apariţia după o iarnă lungă şi friguroasă, tenul păstrează încă dovezi ale anotimpului rece. În acest sezon, doamnele au posibilitatea să aplice o serie de măşti din fructe şi legume, care reîmprospătează şi menţin tenul sănătos. Pentru revigorarea ţesuturilor este indicată o mască din suc de mere. Tenul poate fi înviorat şi cu ajutorul unei măşti din morcov ras.

Cireşele au rolul de a întreţine elasticitatea pielii. O felie de roşie, bine coaptă, frăgezeşte pielea uscată. Pentru tonifierea tenului sunt recomandate măştile din pulpa următoarelor fructe: căpşune, fragi, mere, pere şi struguri albi. Castraveţii, roşiile şi lămâile au rolul de a calma şi curăţa epiderma feţei. Pentru tenurile seboreice, cu porii dilataţi, sunt indicate măşti astringente făcute din gutuie, portocală, prună, praz, cartof sau lămâie.

Reţetă de primăvară

Salată de pui cu smântână

Ingrediente: 1 piept de pui; 250 g de ciuperci fierte; 350 g de smântână; 3 căţei de usturoi sau 2 fire de mentă proaspătă, pentru cei care nu suportă usturoiul; sare; piper măcinat.

Se fierbe pieptul de pui cu puţină sare, se scurge bine de zeamă şi se taie cubuleţe. Puiul tăiat se aşază într-un bol de sticlă sau plastic. Peste pui se adaugă ciupercile, smântâna, usturoiul (sau menta, după caz), sarea şi piperul. Compoziţia obţinută se amestecă bine, până se omogenizează, după care se acoperă bolul cu o folie de plastic şi se introduce la frigider timp de 3 ore.
Poftă bună!

Pagină realizată de Dana DUMITRIU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 9, 1-15 MAI 2008

Vizualizari: 753֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI