Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Horoscop indian - Funia

Perioada: 22-31 decembrie. Semn: feminin, de pământ. Pietre preţioase: onix cu alb şi negru. Metal: argint. Culori: albastru închis (aspiraţie spre absolut). Verb: a domina. Numere native: 3, 5, 6, 9. Caracterizarea numerologică: 1. Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Capricorn; zodiac arboricol: Măr, Fag (nativii din 22 decembrie).

Compatibilitatea: zodiac indian: Phoenix, Vânător, Turn; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Scorpion; compatibilităţi de rang II (mediocre): Gemeni, Leu, Capricorn; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (directe/puternice) Ulm; compatibilităţi de rang II (mediocre): Frasin, Carpen, Chiparos; Plop, Nuc, Măr. Planete favorabile: Luna, Jupiter, Saturn, Pluto.

Fire puternică, ingenioasă şi inventivă, cu certe calităţi de lider, ambiţios, se impune uşor, vizibilitatea lui neputându-se trece cu vederea. Este persoana care, într-o enumerare, nu trece niciodată la categoria „şi alţii“. Este generos, sprijinindu-i pe toţi, uneori peste puterile lui, însă consideră că a face bine este prima îndatorire a omului.

Capabil să se sacrifice pentru binele celorlalţi, poate părea pentru cei mai mulţi un naiv care susţine cai verzi pe pereţi, însă inteligenţa nativă cu care este dotat îi permite o analiză atentă, profundă şi exactă a situaţiilor astfel că, în majoritatea cazurilor, acţiunile lui sunt lucide şi bazate pe o profundă cunoaştere a situaţiilor în care este implicat.

Curios, riguros şi scrupulos în analizele pe care le întreprinde, este un excelent cercetător pentru că apelează la instrumente de investigare precise, validate de timp. Este un excelent membru de echipă, prin exactitatea şi rigurozitatea cu care analizează obiectivele proiectelor. Profesionalismul cu care se va angrena în acestea nu este întrecut decât de generozitatea cu care translează succesele personale asupra celorlalţi membri.

Frecvent propune rezolvări rafinate, în care utilul este subordonat esteticului, ceea ce nu întotdeauna reprezintă un avantaj. Iubit şi simpatizat până la idolatrie de membrii echipei, poate deveni şef de şcoală, fondator de curent sau lider de opinie. Atrage simpatii, este caritabil şi uneori concesiv cu cei pe care-i consideră năpăstuiţi de soartă, deşi pentru cei apropiaţi poate fi riguros şi intransigent.

Amabilitatea şi lipsa de răutate cu care spune adevărurilor pe nume îl fac să fie simpatizat de către cei care-l înconjoară. Poate atrage în cercul lui inclusiv duşmani, care, deşi nu-i sunt prieteni, nu pot să nu-i recunoască ascendentul şi carisma.

Sistemul său de valori poate stârni însă adversităţi puternice, adepţii lui crescând exponenţial cu timpul. Excelent portdrapel pentru mişcări menite să revoluţioneze lumea, poate ajunge în înalte funcţii de responsabilitate socială, calităţile de lider înnăscut nefiindu-i contestate nici măcar de cei mai ireductibili adversari.

Pragmatic şi concret în alegerea obiectivelor, va găsi întotdeauna modalităţile prin care să le atingă, fără ca prin aceasta să recurgă la mijloace neortodoxe deoarece, pe de-o parte este foarte îndemânatic în utilizarea oportunităţilor, iar pe de altă parte posedă o inteligenţă practică foarte dezvoltată. Este un inventator în adevăratul sens al cuvântului, atât în planul obiectelor materiale dar, mai ales, în planul ideilor.

Sentimental, este un senzual şi are o disponibilitate afectivă peste medie, dăruind iubire până la sufocare. Fără să fie gelos în adevăratul sens al cuvântului, poate deveni obositor prin valurile de iubire şi generozitate pe care le revarsă. Aşteaptă reciprocitate, însă nu este foarte deranjat dacă nu i se răspunde cu aceeaşi măsură.

Rafinează jocurile iubirii, valorificându-şi capacitatea emoţională şi translând spre partener plăceri nebănuite, care îi creează acestuia o stare de dependenţă. Leagă partenerul de el prin multiple fire nevăzute, cufundându-l într-o stare de dependenţă incurabilă. Este persoana de care partenerii rămân îndelung legaţi, chiar şi atunci când relaţia propriu-zisă a încetat. Nevoia de senzualitate poate conduce spre derapări care scandalizează puritanii, nativii zodiei fiind adesea heterosexuali notorii.

Din fericire discreţia lor este absolută, încât, cel mai adesea, zvonurile vor deveni publice mult după dispariţia lor, păstrând o doză semnificativă de incertitudine.

În registru simbolic, funia este asimilată simbolisticii ascensiunii (funia verticală a porţilor), ca mijloc şi dorinţă de evoluţie înspre atingerea absolutului. De asemenea, simbolizează legătura indisolubilă şi i se alocă virtuţi secrete şi magice.

Funia împletită (sculptată în lemn, în piatră sau făcută din stucatură) era şi mai este amplasată orizontal pe uşi, pe porţi, pe zidurile caselor, pe pereţii catedralelor, ca o reminiscenţă a vremurilor când se credea că funia împiedică trecerea spiritelor rele, protejând incintele. Funia înnodată împodobeşte templele masonilor şi semnifică lanţul care-i înlănţuieşte pe toţi fraţii, constituindu-se în simbol al solidarităţii umane şi, după unii autori, al reconcilierii universale.

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.5, 1-15 MARTIE 2008

Vizualizari: 1140֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI