Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Metalul

Perioada: 13-21 decembrie. Semn: masculin. Pietre preţioase: turcoaz. Metalul: cositorul/staniu (component al bronzului). Culori: albastru-argintiu. Verb: a înţelege. Numere native: 1, 2, 3, 4, 5. Caracterizarea numerologică: 6.

Corespondenţi zodiacali: zodiac european: Săgetător; zodiac arboricol: Smochin. Compatibilitatea: zodiac indian: Foc, Fir, Broască ţestoasă, Balanţa, Maimuţă, Arcaş, Vultur, Zoghin; zodiac european: compatibilităţi de rang I (puternice): Taur, Balanţă, Capricorn, Vărsător, Peşti; compatibilităţi de rang II (mediocre): Gemeni, Rac, Săgetător; zodiac arboricol: compatibilităţi de rang I (puternice): Smochin; compatibilităţi de rang II (mediocre): Nuc, Castan, Brad, Ulm, Alun, Chiparos, Tei. Planete favorabile: Jupiter, Mercur, Venus, Luna, Marte.

Nativul impresionează printr-o personalitate atipică, fiind o rezultantă a unor multitudini de caractere atât de contradictorii încât nu-l poţi încadra. Poate face faţă cu brio în orice situaţii. Faptul că înţelege mecanismele fenomenelor îl face capabil să răspundă cu succes la toate provocările vieţii.

Dur şi rece în universul său intim, în societate acoperă cu diplomaţie acest fapt, comportându-se cu suficientă maleabilitate. Munca în echipă îl pune în situaţia de a apela la elocinţa şi elocvenţa nativă pentru a-şi convinge partenerii.

Creşte randamentul echipei, fiind liantul ei, astfel că ansamblul devine redutabil din punct de vedere profesional. Deşi nu pare, este sensibil şi sentimental, motiv pentru care poate fi repede convins să lucreze pentru cauze nobile, de multe ori fără fireştile recompense, pentru că acceptarea este majoritar dictată de inimă, şi nu de creier. Sunt frecvent angrenaţi în tot felul de acţiuni, care mai de care mai neprofitabile.

Dacă proiectul nu obţine succese remarcabile nu dezarmează şi nu are niciun moment de linişte până la finalizare. Găseşte soluţii de rezolvare imprevizibile, însă are şi capacitatea de a deturna totul înspre partea „de suflet“, transformând-o în obiectiv principal.

Capacitatea sa de a stabili relaţii compatibile cu o mare parte din nativii altor zodii poate fi cheia succesului, dar şi a eşecului răsunător. Nu este de preferat în postură de lider, însă prezenţa lui în echipă este o garanţie a succesului. Cum nu este un cumulard de funcţii şi poziţii vizibile, nu-l deranjează că nu conduce.

Proiectele proprii nu par a avea întotdeauna un obiectiv clar definit, însă modalităţile de abordare ascund rezolvări ce se pot dovedi esenţiale, iar soluţiile pot deveni perene prin nivelul elevat de înţelegere a mecanismelor implicate în rezolvare.

Este excelent în meseriile în care trebuie să poarte de grijă: medic, educator, preot, asistent social. În relaţiile cu ceilalţi este bine de ştiut că nu uită, chiar dacă iartă şi că nu este partizanul ideii că pentru a se convinge că cineva îi este potrivnic sunt necesare trei greşeli. Are mulţi prieteni cu care angajează turniruri intelectuale în care este absolut redutabil însă, fiind eminamente oral, edificiile demonstrative ale disputelor se pierd.

Sentimental este un păgubos, având nevoie de cineva care să-l înţeleagă şi să-l protejeze deoarece accidentele cotidiene îl dezechilibrează. Nu este persoana sentimentelor năvalnice şi devastatoare, preferând sentimentele calme, liniştite, aproape calculate, care sunt definite prin sinceritate.

Poate ajunge să întemeieze o familie armonioasă cu situaţie materială înfloritoare, deoarece, la adăpostul unui partener înţelegător şi protectiv îşi poate dezvolta pragmatismul, permiţându-i acumulări nespectaculoase, dar constante. Onestitatea şi fidelitatea îi definesc viaţa.

Partenerul perfect este copia lui în oglindă, însă nu refuză o doză de nonconformism din partea acestuia, picanteriile condimentându-le relaţia de cuplu. Realizat în viaţa privată, poate fi ademenit de vicii (băutură în special), mai ales dacă şi partenerul de cuplu consimte la aceasta.

Metalul (din grecescul metallon) are o valoare simbolică în mitologiile tuturor popoarelor. Fie că a fost definit generic sau specific (aur, argint, fier, mercur, plumb, cositor, aramă) ori ca aliaj (bronz), metalul este perceput simbolic ca element primordial al creaţiei (alături de apă, pământ şi întotdeauna asociat focului), element definitoriu al devenirii istorice a societăţilor umane (epoca bronzului, fierului), a vârstelor mitice ale omului (aur, argint, bronz, fier).

Îmbină două caractere esenţiale ale creaţiei mitologice (pământul şi focul), făcând parte din panoplia simbo-lurilor androgine, deopotrivă element masculin în starea lui solidificată, dar şi element feminin – topit. Asocierea focului (ca element de cunoaştere/investigaţie) nu este întâmplătoare. Obţinerea bronzului prin topirea împreună a aramei cu cositorul, călirea fierului prin aducere la roşu şi scufundare bruscă în apă (alt element primordial) au mărit puterea simbolică a metalelor.

Acestea reprezintă energiile cosmice materializate şi încă se acceptă că pot avea diferite influenţe asupra omului, dar şi atribute ezoterice în afara utilităţii lor practice şi materiale imediate.

Raf BANDHI
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.4, 16-29 FEBRUARIE 2008

Vizualizari: 858֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI