Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

A deţine un Challenger înseamnă a controla viitorul

Tractoarele cu şenile din seriile MT700B şi MT800B sunt produsele emblematice ale mărcii Challenger. Conforme standardelor Challenger, cele mai bune din lume în termeni de inginerie, aceste produse vă garantează o excelentă amortizare a cheltuielilor iniţiale de investiţie. În concluzie, o mai mare rentabilitate pentru dumneavoastră.

Aceasta înseamnă:

• Minimizarea costurilor de producţie;
• Optimizarea randamentului muncii;
• Respectarea mediului înconjurător;
• Optimizarea amortizării investiţionale.

Datorită eficienţei mai mari, rentabilităţii mai bune şi diminuării costurilor de întreţinere, veţi înţelege rapid de ce noi spunem „A deţine un Challenger înseamnă a controla viitorul“.
MT700B - MT800B

Seria 700 cu modelele: MT745B (269 CP) MT755B (301CP) MT765B (320CP)
Seria 800 cu modelele: MT835B (350CP) MT845B (400CP) MT855B (460CP) MT865B (510 CP) MT875B (570CP)

Putere şi performanţe impresionante!

Modelele Challenger MT se bazează pe o concepţie specifică tractoarelor cu şenile. Transmisia şi motorul fabricate de Caterpillar reprezintă coloana vertebrală a acestei maşini special concepută pentru a valoriza puternica forţă de tracţiune asigurată de şenile.

Aceste tractoare performante sunt capabile să se adapteze la orice tip de exploatare, parcelă sau cultură şi să lucreze cu un plus de eficacitate, de confort şi, în acelaşi timp, să compacteze solul mult mai puţin decât oricare alt tip de tractor existent pe piaţă.

Motoare – seria MT B

Tractoarele MT800B de ultimă generaţie sunt dotate cu motoare care au încorporată întreaga nouă tehnologie nepoluantă - ACERT® de la Caterpillar®. Toate modelele sunt conforme strictelor norme „Tier III“ referitoare la emisiile motoarelor diesel, stabilite de UE – cu un an înainte de data limită oficială.

Cel mai recent model al gamei, MT875B, este dotat cu noul motor „verde“ Cat C18 ACERT – cel mai puternic motor de tractor agricol disponibil pe piaţă – care atinge puterea extraordinară de 570 cp (424 kW).

Tehnologia inovatoare ACERT® de la Caterpillar este rodul unei serii de îmbunătăţiri, care au condus la o tehnologie de vârf în domeniul motoarelor. Plecând de la principiul obţinerii unei combustii optime prin producerea unor emisii minime, tehnologia supraveghează cele patru sisteme principale ale motorului: carburant, aer, electronică şi eşapament.

Sistemul de Gestiune al Aerului foloseşte turbocompresoare pentru a propulsa aerul răcit şi curat în camera de combustie.

Un sistem electronic gestionează volumul necesar diferitelor niveluri de sarcină şi diferitelor viteze. Chiulasele cu flux transversal „cross flow“ şi, dacă este cazul, patru supape pentru fiecare cilindru îmbunătăţesc în mod semnificativ gestiunea aerului pentru a reduce reactivitatea motorului şi a spori economia de carburant şi performanţa.

Sistemul de Injecţie HEUI asigură injecţia carburantului în camera de combustie prin mici jeturi multiple, atunci când este cazul. Definirea raţiilor de injecţie – reglarea aportului de carburant în timpul întârzierii aprinderii şi injecţiei principale – este posibilă datorită faptului că sistemul HEUI poate funcţiona independent de regimul motorului.

Performanţa motorului este optimizată prin varierea caracteristicilor de debit pentru sarcina uşoară şi la ralanti, independent de condiţiile de încărcare ridicată în regim nominal

Modulul de Gestiune Electronică CAT® Electronics ADEM 4 este în întregime integrat, pentru a obţine emisii reduse, păstrând în acelaşi timp puterea, performanţa şi o excelentă economie de carburant.

Motorul a fost special conceput pentru a se putea adapta tehnologiilor suplimentare menite să satisfacă exigenţele viitoare, precum un catalizator cu oxidare diesel montat în circuitul de eşapament.

Transmisia

Este concepută şi construită special pentru a fi utilizată pentru tractoarele cu şenile de Caterpillar. Fiecare dintre cele 16 viteze înainte şi cele 4 în marşarier sunt capabile să transmită întreaga putere. Noua transmisie este compusă din 9 grupe de ambreiaj. Doar două dintre ele sunt sub sarcină pentru fiecare raport. S-a realizat un important câştig de randament în raport cu alte tipuri de transmisii care utilizează simultan cel puţin trei grupe de ambreiaj.

Calea rulantă Mobil-trac™
Cea mai mare suprafaţă de contact la sol din domeniu.
Sistemul Mobil-trac combină viteza, mobilitatea şi supleţea pneurilor cu tracţiunea, portanţa, condusul lin şi presiunea scăzută la sol a şenilelor.

Având 240 cm între osii, unitatea Mobil-trac este cea mai lungă din domeniu. Astfel, lungimea îmbunătăţeşte echilibrul şi tracţiunea, iar şenilele extralungi reduc compactajul.

Şenilele sunt cu 10 până la 14% mai largi decât la precedentele modele de Challenger şi au o suprafaţă de contact la sol de până la 11% superioară altor tractoare cu punte dublă.

Suspensia exclusivă Opti-Ride™ garantează un condus foarte lin pe câmp şi pe stradă. Ea foloseşte resorturi Marsh Mellow® pentru a izola „bara rigidă“ (care face legătura sistemului Mobil-trac cu şasiul) a cadrului. În afară de asigurarea suspensiei, osia se poate înclina până la 8 grade, ceea ce permite ca fiecare tren de şenile să se ridice în mod independent cu până la 150 mm deasupra centrului.

Roţile centrale ale fiecărei şenile fac şi ele parte din sistemul de suspensie: două roţi din faţă ale MT700B sunt montate pe un boghiu central pivotant, iar a treia pe un amortizor din cauciuc. MT800B are două perechi de boghiuri pivotanţi.
(Marsh Mellow este o marcă înregistrată a Firestone Industrial Products).
Lăţimea redusă nu necesită permis pentru gabarit depăşit

Toate modelele ocupă mai puţin de 3 metri lăţime atât în timpul procesului de lucru muncii, cât şi în timpul deplasării. Acest fapt simplifică deplasarea pe şosea şi vă scuteşte de grija de a face o cerere pentru un permis special de gabarit depăşit sau de a avea o remorcă.
 
Sistem de gestiune a puterii

Acest dispozitiv modifică reglajul motorului şi al transmisiei pentru a spori performanţele. De exemplu:

• Randament maxim
Se obţine un randament excelent datorită controlului sarcinii motorului şi al vitezei. Sistemul modifică automat raportul şi regimul, pentru a obţine cea mai mare viteză de înaintare posibilă.

• Viteză constantă a motorului
Viteza constantă a motorului se obţine fără ca raportul să fie schimbat, în vederea maximizării randamentului carburantului.

• Viteză de înaintare constantă
Atunci când tractorul este folosit pentru încărcături uşoare, sistemul modifică regimul motorului şi schimbă raportul pentru a se adapta variaţiilor de încărcătură şi a menţine viteza de înaintare dorită.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 3, 1-15 FEBRUARIE 2008

Vizualizari: 914֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI