Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

O combinaţie periculoasă

Există specialişti în domeniul alimentaţiei care afirmă că glutamatul de sodiu E 621 – unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari pentru organismul uman – este folosit la scară industrială, cu acordul autorităţilor sanitare.

Se utilizează în fabricarea supelor instant concentrate, a mezelurilor, precum şi în conservarea laptelui, a brânzeturilor şi ciupercilor. Are efecte neurotoxice, provocând migrene şi crampe. Se vinde sub formă de cristale deschise la culoare, fără gust, motiv pentru care trebuie combinat cu alţi aditivi chimici aromatizanţi.

Mai nou, organizaţii de profil din Uniunea Europeană militează pentru interzicerea folosirii E 621 în produsele destinate consumului uman. De altfel, Ministerul Agriculturii din SUA şi-a informat public cetăţenii că glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori de risc în apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.

O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi în privinţa folosirii benzoatului de sodiu, E 211, în producerea băuturilor răcoritoare. Fatală, după părerea specialiştilor, este mai ales folosirea în combinaţie a benzoatului de sodiu, E 211, cu acidul ascorbic, E 300.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 3, 1-15 FEBRUARIE 2008

Vizualizari: 726֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI