Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce minuni „fac“ resturile vegetale

Nu ne gândim niciodată când aruncăm la coşul de gunoi cojile şi seminţele de fructe sau legume ce comori se ascund în ele. Se pare că natura nu a creat nimic fără scop. Iată câteva tratamente simple ce se află la îndemâna noastră şi sunt extraordinar de ieftine.

Frunzele de morcov, eficiente împotriva eczemelor

Nu aruncaţi frunzele de morcov, pentru că în ele se ascund tratamente miraculoase. Ceaiul preparat dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi 250 ml de apă ajută la remineralizarea sugarilor şi a copiilor mici. După ce aţi lăsat să fiarbă cinci minute, acoperiţi vasul şi daţi-l să se răcească. Pentru sugari sunt indicate 3 linguriţe de trei ori pe zi, pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, trei linguri pe zi, iar celor de cinci-şase ani, şase linguri.

Decoctul de frunze de morcov este foarte eficient împotriva eczemelor, rănilor şi arsurilor - se aplică cataplasme înmuiate în acest decoct. Dacă aveţi afte sau stomatită, faceţi de câteva ori pe zi gargarisme cu decoct. Cataplasmele din frunze proaspete, tăiate mărunt şi pisate până când devin o pastă, rezolvă probleme precum plăgile, ulceraţiile gambei, furunculele, pecinginea şi abcesele.

Cojile legumelor şi fructelor

Cojile de mere sunt eficiente în tratarea bronşitelor şi a reumatismului. După ce aţi curăţat merele, puneţi cojile la uscat pe o hârtie, într-un loc luminos. Dacă s-au uscat bine, pisaţi-le foarte bine, până au devenit pulbere. La un litru de apă, puneţi în jur de 8 linguri de pulbere şi lăsaţi vasul acoperit la macerat timp de 12 ore. Beţi câte trei căni pe parcursul unei zile.
Cojile de gutui sunt foarte bune împotriva ridurilor. Turnaţi peste cojile a 3 gutui ţuică sau alcool mai slab, cât să le depăşească puţin. Trebuie lăsate la macerat timp de 15 zile, iar în acest timp recipientul trebuie agitat. Se strecoară sucul ce va fi folosit zilnic pe porţiunile ridate ale pielii.

Cojile de portocale pot fi un excelent remediu împotriva constipaţiei. Cojile de la două portocale se fierb în 250 ml de apă, timp de 30 de minute, după care apa se aruncă. Se pun apoi din nou la fiert într-un litru de apă, împreună cu 20 g de zahăr. Aceste coji se strecoară şi se aşază pe o farfurie - le ţineţi până dimineaţa, când le veţi consuma. Preparatul, pe lângă efectul laxativ, este foarte bun şi în combaterea febrei.

Mătasea de porumb, eficientă în litiaza renală

După culegerea porumbului, adunaţi mătasea şi puneţi-o la uscat, apoi folosiţi-o pentru prepararea ceaiurilor. Pentru disfuncţii hepatobiliare, menstruaţii dureroase, tulburări de menopauză, cistită, afecţiuni ale sistemului cardiovascular, litiază renală, reumatism, infuzaţi două linguri de mătase de porumb uscată şi pisată la 200 ml de apă; se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, după care se bea câte o lingură la fiecare 3 ore.

Ceaiul (la o cană cu apă fierbinte se pune o linguriţă de mătase de porumb mărunţită) este eficient în prepararea gutei. Se beau în jur de trei căni pe zi.

Cozile de cireşe ajută rinichii

Ceaiul din cozi de cireşe uscate este un foarte bun remediu împotriva pielonefritelor şi cistitelor. La o jumătate de litru de apă se adaugă un pumn de codiţe care, după ce au fiert, se strecoară şi se lasă la răcit. Această cantitate se bea pe parcursul unei zile, în mai multe reprize.

Decoctul din 10 g de codiţe la 250 ml apă este bun în combaterea diareei. Fierbeţi amestecul 20 de minute şi lăsaţi să se răcească tot 20 de minute. Beţi acest decoct de trei ori pe zi şi efectele se vor vedea imediat.

Codiţele de vişine combat afecţiunile renale, dar şi migrenele, artritele, edemele şi guta. Fierbeţi la foc mic, timp de 10 minute, 200 ml de apă cu o linguriţă de codiţe uscate. După ce aţi strecurat, beţi cel puţin două căni de ceai pe zi.

Delia CIOHODARU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.16, 16-31 AUGUST 2007

Vizualizari: 3666



֩ Comentarii

 
֠ 1.     Ioan -- (13-February-2010 )
Tecile de fasole uscata,cu sau fara par, maruntite,obtinute din mica mea gradina, e doua lingurite cu varf, le pun in termosul de 1/2 litri, adaqug 1/2 lingura dulceata de fructe si apa clocotita pana se uumple. Servesc peste doua core,pe parcursul zilei,in loc de apa. Mie mi-a luat gustul amar de dimineata din gura, si aveqam gura icarcata,baloasa, Dupa trei zile nu am mai avut nimic si a trecut . Am facut asa 30 zile.Mi-a disparut si o durere din zona pancreasului. Sunt alt om. Toate aceste din folosirea,,deseurilor vegetale,,>

֠ 2.     gutu -- (31-March-2010 )
as dori cat mai multe informatii despre tratamentele cu fructe si legume si chiar cu resturile acestora dupa cum am si citit imi plac mult aceste informatii si multe le incerc sant de acord cu cei ce spun ca tratamentele naturiste sunt mai sanatoase decat orice medicament astept informatii si cei care stiu mai mult pe aceasta tema sa scrie pe acest site

֠ 3.     gutu -- (8-July-2010 )
daca stiti cum se trateaza cancerul la pancreas as dori sa-mi scrieti.Daca e bine sa se manance multa ceapa dupa cum am citit sau frunze de morcov? orice leac babesc sau cum se spune natural ma intereseaza .Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat.

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI