Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Cresc şi-n România oameni

În acest număr, Dr. Nicolae PÂRVU,
director executiv al Companiei Quality Crops Agro

• S-a născut la 3 februarie 1948, în comuna Ciorani, judeţul Prahova.

• Este absolvent al Facultăţii de Agronomie din cadrul IANB – promoţia 1971.

• Din 1971 până în 1989, activează la ICCPT Fundulea, în calitate de cercetător ştiinţific în cadrul programului de „Ameliorarea florii-soarelui“. În această perioadă a elaborat peste 50 de lucrări ştiinţifice, publicate în revistele de specialitate din ţară şi străinătate.

• Este autorul mai multor hibrizi de floarea-soarelui, creaţi în perioada menţionată, printre care mai importanţi sunt: Favorit, Select, Felix, RO-59, Sorem 80, 82, Alex etc., care, până în anii 1989, se cultivau pe întreaga suprafaţă din România.

• În anul 1984 obţine titlul ştiinţific de doctor în agronomie, cu lucrarea intitulată „Mecanismele genetice ale rezistenţei şi susceptibilităţii florii-soarelui la atacul ciupercii sclerotinia sclerotiorum Lib. de By“.

• În perioada 1989-1996 a activat în cadrul CSIOS (astăzi ISTIS), primii doi ani ca şef birou – culturi de câmp –, apoi ca preşedinte al CSIOS.

• În perioada 1996-2004 a activat ca director în firma Pioneer Hi-Bred Seeds Agro, apoi la Rustica.

• Din 2004 activează în firma Quality Crops Agro, ca director executiv.
*  *  *
Dr. ing. Nicolae Pârvu, o capacitate profesională incontestabilă, s-a distins de-a lungul carierei sale ca un manager de excepţie. Precis şi ferm în deciziile luate, el a reuşit să impună ordine în sectoarele pe care le-a condus, dând acestora o direcţie de dezvoltare sigură şi de durată. Cele mai importante realizări ale sale ţin însă de activitatea ştiinţifică. El este unul dintre componenţii celebrelor echipe româneşti care a creat în premieră mondială primii hibrizi de floarea-soarelui. Preocupările ştiinţifice pe această temă au continuat mulţi ani la rând, inclusiv în cadrul firmelor străine la care a lucrat.

Am putea concluziona că este un om înregimentat în elita ştiinţei agricole, cu dorinţa şi speranţa de a-i sprijini pe cei care trudesc la sate din greu pentru un câştig derizoriu.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2007

Vizualizari: 651



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI