Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Profesionalism în Insula Mare a Brăilei

Investiţii de milioane

Instalaţiile autopropulsate de erbicidat, precum şi plugurile reversibile, vor îmbogăţi impresionantul parc de maşini agricole deţinut de SC TCE 3 Brazi, în punctul de lucru Brăila.

Recunoscută pentru importanţa pe care o acordă în mod constant achiziţionării de maşini şi utilaje specifice de ultimă generaţie, SC TCE 3 Brazi, punctul de lucru Brăila, are alocat şi anul acesta un buget uriaş pentru dotări. Faptul a fost confirmat de către directorul executiv al acestei unităţi etalon pentru agricultura românească, Aurel Hada: „În afara celor 30 de tractoare de 285 CP, vom mai achiziţiona încă 90-100 de 130 CP, cu scopul de a acoperi gama lucrărilor de întreţinere din fermele noastre şi pentru a asigura transportul eficient al producţiei de la combine la punctele de livrare.

De asemenea, pentru optimizarea lucrărilor de chimizare vom achiziţiona zece instalaţii moderne autopropulsate de stropit, care vor avea capacităţi de peste 10 tone tancuri de soluţie, cu productivităţi de 300-350 ha pe zi. Nu în ultimul rând, vom încerca să ne dotăm şi cu câteva pluguri reversibile.“

Valoarea costurilor aferente este estimată la câteva milioane de euro, aceasta reprezentând doar un procent din totalul cheltuielilor prevăzute pentru acest an. „Numai costul celor zece maşini de erbicidat se ridică la 1.300.000 de euro. La această sumă se mai adaugă alte 5 milioane de euro în substanţe aviochimice.“

Antidot pentru secetă

Deficitul de apă din sol înregistrat în această perioadă în Insula Mare a Brăilei nu a periclitat desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor specifice, datorită dotărilor cu echipamente mobile de irigare. „Arsenalul“ de luptă împotriva acestui fenomen meteorologic include 300 instalaţii de irigat Iri France, 500 de instalaţii manuale, precum şi reţeua de conducte îngropate, pentru a cărei reabilitare s-au făcut investiţii importante.

„Prognoza care se anunţă pentru acest an este, din nefericire, una destul de secetoasă şi, pentru a ne proteja culturile, aplicarea udărilor este vitală. De aceea lucrăm cu toate forţele pentru punerea la punct a întregului sistem de irigaţii şi a echipamentelor pentru udare de care dispunem.

 Din punctul nostru de vedere nu vor fi probleme. Oricum, noi avem deja stabilite jaloanele activităţii din acest an. Ne-am aprovizionat cu aproape 3.000 tone de îngrăşăminte chimice cu azot pentru apropiatele fertilizări pe vegetaţie la culturile înfiinţate în toamna anului trecut. Avem stabilite programe concrete de chimizare pentru seminţe din cele mai bune soiuri şi hibrizi, de tratamente la toate culturile, de executare a lucrărilor, pentru înfiinţarea culturilor de primăvară, pornind de la ferme şi sole.

Aşteptăm vremea când vom ieşi cu toate forţele în câmp. Suntem pregătiţi să trecem peste toate greutăţile care vor apărea, atât din cauza secetei, cât şi a oamenilor“, a conchis directorul Aurel Hada.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.5, 1-15 MARTIE 2007

Vizualizari: 614



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI