Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Vasilica Ghiţă Ene: Odaia mea din dos

Acesta este cel de-al doilea volum de versuri apărut sub semnătura cunoscutei realizatoare de emisiuni de la Radio Antena Satelor.

Foaierul studioului de concerte al Societăţii Române de Radiodifuziune a găzduit pe 5 octombrie lansarea volumului de versuri al jurnalistei Vasilica Ghiţă Ene. În prezenţa unei asistenţe numeroase, consacrata realizatoare de emisiuni de la Radio Antena Satelor Vasilica Ghiţă Ene şi-a exprimat, vădit emoţionată, gratitudinea faţă de toţi cei care i-au fost alături la lansarea celui de-al doilea volum de versuri.

„Mulţumesc tuturor de aici. Fiecare, în sufletul meu, poartă o bucăţică din poezia pe care am reuşit sau n-am reuşit s-o redau aşa cum o veţi găsi dumneavoastră. Mulţumesc tuturor acelor care cred în mine. Este extraordinar să ai sentimentul că nu eşti singur, mai ales că această carte va semnala singurătatea omului dintotdeauna, pentru că, până la urmă, fiecare moare singur“, a spus autoarea în debutul evenimentului.

„Scriu de câte ori am o discuţie poate nu tocmai plăcută cu cei care trec prin viaţa mea. Scriu şi cred că prin ceea ce am scris voi rezolva problema între mine şi ei, acea dulce iertare poetică ce ar trebui să se aştearnă între oameni. Scriu pentru că altfel nu pot, pentru că există ore de noapte sau ore de zi când nu mai pot să scap de un vers şi nu mă las până nu-l duc până la capăt. Pentru că sunt ţăran prin excelenţă, eu spun ascultătorilor mei că sunt rătăcită pe la oraş o perioadă după care mă voi întoarce din nou, poate pe uliţele satului, poate în cimitirul din sat, nu ştiu. Cu toţii avem un drum de întoarcere.“ – Vasilica Ghiţă Ene

„Este poetă, într-adevăr“

Aşteptat cu un nedisimulat interes, laudatio rostit de Dinu Săraru, „cel mai mare romancier român de la Rebreanu încoace“, cum l-a caracterizat scriitorul Alexandru Brad, prezent şi el la eveniment, a fost primit cu aplauze de asistenţă.

„Vasilica Ghiţă Ene este unul dintre ultimii gazetari de radio împătimiţi de lumea satului. De aici vine patima ei pentru poezie, de aici vine şi tristeţea ei din volumul al doilea, de aici vine şi credinţa ei că trebuie să depună cu harul pe care îl are o mărturie sufletească despre acest univers. Este poetă, într-adevăr. Pot să depun această mărturie şi o felicit“, a punctat scriitorul Dinu Săraru.

La eveniment au fost prezenţi numeroşi interpreţi de muzică populară, scriitori, colegi de breaslă, dar şi prieteni de suflet ai autoarei.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 20, 16-31 OCTOMBRIE 2011

Vizualizari: 1101



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI