Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Valorificarea potenţialului turistic al Schitului Vovidenia

Asociația Română pentru Educație Individual Adaptată a început recent implementarea unui deziderat: „Schitul Vovidenia – reper de istorie și tradiție pe plaiurile Neamțului“. Acest proiect este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului“, ne-a informat Sebastian Cătănoiu, directorul Parcului Natural Vânători Neamţ.

Valoarea totală se ridică la 886.556,60 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 714.965 lei. Finanțarea din FEDR reprezintă 607.720,25 lei, din bugetul național, 92.945,45 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului, 14.299,30 lei. Durata de implementare este de zece luni.

Pe de o parte, obiectivul general vizează dezvoltarea și consolidarea turismului în județul Neamț, prin sprijinirea promovării produselor specifice, în vederea dezvoltării durabile a turismului pe plan local, județean, regional și național.

Pe de altă parte, obiectivul specific urmărește valorificarea potențialului turistic local, prin promovarea identității cultural-religioase, componentă a mediului antropic, pentru creșterea gradului de atractivitate, ca destinație turistică a Schitului Vovidenia.

„De la Schitul Vovidenia pornesc treptele către cer, către liniştea divină a cerului. Poiana Liniştii nu este o figură de stil, ea există şi cred că, în premieră pe ţară, există şi un traseu educativ care se intitulează Poiana Liniştii şi care încearcă să aducă în prim-plan natura ca prezenţă a lui Dumnezeu pe aceste meleaguri, dar şi complexul memorial Visarion Puiu – Mihail Sadoveanu, scriitorul pe care din şcoală ni-l amintim drept «Zimbrul prozei româneşti»“, a declarat Cătănoiu.

Rezultatele scontate au scopul de a dezvolta diverse pachete turistice pentru zonă, pentru schit, ecoturismul, agroturismul, toate tipurile de turism care se pot practica în zonă.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi arhimandritul Mihail Danieliuc – stareţul Schitului Vovidenia, Maria-Adriana Petrariu – primarul localităţii Vînători, Carmen Paula Vornicu – managerul de proiect şi alţii.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2011

Vizualizari: 561֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI