Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Un nume de mare rezonanţă pentru Grupul Şcolar Valea Călugărească

La începutul noului an de învăţământ, sala de festivităţi a Grupului Şcolar Agricol Valea Călugărească a fost arhiplină. La eveniment n-au lipsit oficialităţile locale şi centrale. Din partea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“ a fost prezent acad. Cristian Hera, preşedintele Academiei, prof. dr. doc. Nicolae Ştefan, preşedintele Secţiei de Horticultură, prof. Viorel Stoian – vicepreşedinte, iar din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, prof. Liviu Dejeu şi prof. Ioan Burzo.

Sărbătoarea a fost prilejuită de schimbarea numelui din Grup Şcolar Agricol în Colegiul Agricol „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, şcoala împrumutând numele marelui om de ştiinţă din domeniul agriculturii. În calitate de ministru în Guvernul Iorga, Gheorghe Ionescu-Şişeşti a participat, în data de 13 mai 1931, la inaugurarea noilor clădiri ale „Şcoalei de viticultură“ din Valea Călugărească, în localul principal aflându-ne noi acum.

O onoare meritată

În decursul celor peste 102 de ani de existenţă, în viaţa şcolii s-au produs o serie de transformări, meritul fiind, în primul rând, atât al dascălilor, cât şi al elevilor. Pe bună dreptate se spune că o şcoală trăieşte prin absolvenţii ei. Liceul a pregătit mii de absolvenţi, care sunt astăzi oameni de nădejde ai multor unităţi agricole, societăţi de profil, fermieri, conducători de instituţii centrale şi locale, cercetători în domeniul agriculturii. Şcoala este şi o importantă pepinieră pentru facultăţile de profil din ţară.

Dar, aşa cum au subliniat în alocuţiunile lor domnii acad. Cristian Hera şi prof. dr. doc. Nicolae Ştefan, numele unui mare savant – Gheorghe Ionescu-Şişeşti – dat şcolii din Valea Călugărească obligă la noi realizări în domeniul pregătirii elevilor pentru a putea realiza o agricultură modernă. Această onoare are darul de a determina o nouă atitudine în abordarea învăţământului rural. Ei au cerut să se dea o mare atenţie trecerii de la o informare teoretică la deprinderea unei meserii precum cea de viticultor, pomicultor, legumicultor, silvicier, culturi protejate etc.

Teodor MARIAN
REVISTA LUMEA SATULUI NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 1118֩ Comentarii

 
֠ 1.     Floy -- (24-November-2010 )
buna seara!imi rtrebuie si mie un nume de grup pentru ca avem i inspectie si trebuie sa avem unul frumos si de convins ca suntem cei mai inteligenti

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI