Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Reţete tradiţionale Ciorbă pescărească

Ingrediente: 500 g de crap fără cap; 500 g somotei; 500 g biban sau platică; 400 g hamsie; 250 g morcov; 250 g albitură; 500 g ceapă; 100 ml ulei; 1 kg roşii; 1,5 l borş; 50 ml oţet; sare, pătrunjel, leuştean verde.

Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie bucăţi subţiri şi se pune la fiert împreună cu ceapa tocată mărunt şi uleiul. Separat se fierb hamsiile, se trec printr-o strecurătoare şi se pune în oala cu ciorbă. Se fierbe borşul separat şi se adaugă la ciorba de peşte.

Se curăţă restul peştelui, se spală, se taie în bucăţi şi se pun în oala cu ciorbă. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tăiate în felii, se potriveşte de sare, se acreşte după gust cu oţet. Se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se dă oala cu ciorbă pescărească deoparte, se presară frunzele de leuştean şi pătrunjel, tocate mărunt.

Ciorba se serveşte caldă, cu ardei iute şi mămăliguţă fierbinte.

Calendar manifestări

23.09.2011 - 24.09.2011 – Mozaic Gastronomic, Văliug, Caraş-Severin
23.09.2011 - 25.09.2011 – Festi­valul Răciturilor, Tismana, Gorj
30.09.2011 - 02.10.2011 – Răvăşitul Oilor, Festivalul Brânzei şi Pastramei, Bran, Braşov
01.10.2011 - 02.10.2011 – Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi, Berca, Buzău.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.18, 16-30 SEPTEMBRIE 2011

Vizualizari: 838



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI