Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Protest împotriva desfiinţării

Sute de membri ai Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) şi ai Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), din cadrul Uniunii Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare (USIF), au protestat vehement împotriva măsurilor de reorganizare preconizate.

„Oamenii sunt disperaţi, pentru că MADR a afişat pe site-ul propriu şi a transmis către ministerele avizatoare un proiect de OUG privind modificarea Legii nr. 138/2004, ce are ca efect reducerea cu aproximativ 75% a numărului de salariaţi din sectorul de îmbunătăţiri funciare. Ca urmare, din cei circa 5.600 de salariaţi care lucrează la ora actuală în staţiile din teritoriu, ar urma să rămână numai 1.500, ceea ce înseamnă o reducere a schemei de personal cu 4.500 de oameni“, a afirmat Vasilica Blebea, preşedintele USIF.

Conform celor spuse, un alt motiv al pichetului l-a constituit intenţia de trecere a digurilor în administrarea Companiei Naţionale „Apele Române“, fapt care nu ar face altceva decât să provoace tensiuni constante între ANIF şi reprezentanţii companiei amintite.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 20, 16-31 OCTOMBRIE 2011

Vizualizari: 758֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI