Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Producţia de caise, sub aşteptări

Dr. ing. Adela Bărbulescu, directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa, a declarat că este al doilea an la rând când producţia de caise (ca şi cea de piersici) este compromisă. În loc de 10-15 t/ha, abia dacă s-au obţinut puţin peste 2 t/ha. Acest fenomen păgubos nu a fost singular şi s-a regăsit pe areale extinse din sudul ţării.

În opinia sa, prima şi cea mai importantă cauză a fost nelignificarea ramurilor de rod, din cauza diferenţelor mari de temperatură între zi şi noapte, atât în toamnă, cât şi de-a lungul iernii.

Ca urmare, au fost grav afectate vasele liberiene, iar multe dintre ramuri s-au uscat. A doua cauză a fost îngheţul târziu din primăvară, care a dus la pierderea multor flori.

REVISTA LUMEA SATULUI, NR.14, 16-31 IULIE 2011

Vizualizari: 1555֩ Comentarii

 
֠ 1.     eremia petre -- (4-August-2011 )
la ferma lacu rezi si in 2011 rea;lizam in plantatia infintata in 1985,peste 12to caise la ha ,aplicand tehnologia anului 2011pe care o recomand luna de luna in LUMEA SATULUI putem colabora si sa puteti realiza productii mari in2012 astept e/dv

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI