Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Olandezii vin cu noutăţi ...

Simpozionul ştiinţific anual cu participare internaţională „Horticultura şi peisagistica mileniului III – domenii cu impact major asupra vieţii“, care a avut loc la Facultatea de Horticultură din Bucureşti în data de 4-5 noiembrie 2011, s-a dovedit a fi şi de această dată un succes.

Realizat cu sprijinul Asociaţiei Horticultura XXI şi al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, simpozionul a prilejuit o întâlnire cu  tehnologia inovativă în domeniul horticol.
La această întâlnire au participat cadre didactice din universităţile din ţară (USAMV Iaşi, Universitatea din Craiova, USAMV Cluj, cercetători din institutele de profil, reprezentanţi ai asociaţiilor  producătorilor de legume şi flori, fermieri din diferite zone, precum şi reprezentanţi ai unor firme cu profil horticol din Olanda.

În cuvântul de deschidere, decanul Facultăţii de Horticultură, prof. dr. Dorel Hoza, a mulţumit tuturor celor prezenţi şi a făcut o trecere în revistă a ultimelor noutăţi din domeniul horticol.
Temele dezbătute în prima zi au fost de mare interes.

Reprezentantul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos a făcut o scurtă trecere în revistă a horticulturii olandeze, apoi a fost lansată invitaţia la Expoziţia Horticolă Internaţională în aer liber – Floriade 2012, care va avea loc în Olanda.

Invitaţii olandezi au prezentat apoi noutăţi din domeniul construcţiilor de sere şi al echipamentelor de lucru din domeniul horticol.

Ziua de vineri s-a încheiat cu prezentările pe secţiuni la Catedrele de legumicultură, pomicultură, botanică şi fiziologia plantelor, floricultură şi viticultură.

Sâmbătă au fost prezentate maşini şi utilaje pentru cultura legumelor în câmp şi spaţii protejate, tehnici inovative de marketing al produselor horticole, precum şi o serie de demonstraţii de aranjamente decorative din fructe şi legume.

Manifestările s-au încheiat cu degustarea unor soiuri de măr din creaţiile româneşti, a unor sortimente de brânză olandeză şi a unor soiuri de vin de la Pietroasa.

Conf. dr. Viorica LAGUNOVSCHI-LUCHIAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2011

Vizualizari: 799֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI